Ασκήσεις γυμναστικής με υπογραφή του…Χάρβαρντ!

Ασκήσεις γυμναστικής με υπογραφή του…Χάρβαρντ!

Αν και μόνο η λέξη γυμναστική σας προκαλεί κούραση, τότε, η είδηση αυτή, που έρχεται από το Χάρβαρντ, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, θα σας ανακουφίσει! Αφού, ούτε αυτό είναι υπέρ της υπερβολικά έντονης και απαιτητικής γυμναστικής.

Αυτό μάλιστα φαίνεται από τον οδηγό που εκδίδουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου, με τίτλο «Ξεκινώντας τη Γυμναστική», παρουσιάζουν πέντε μορφές άσκησης με σημαντικά οφέλη για την υγεία, που μάλιστα δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό ούτε άριστη φυσική κατάσταση για να τα βγάλετε πέρα. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν οι ειδικοί, οι συγκεκριμένες μορφές άσκησης βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους, στη βελτίωση της ισορροπίας και της κινητικότητας, στην ενίσχυση της σκελετικής υγείας, στην προστασία των αρθρώσεων, αλλά ακόμη και στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης και στην τόνωση της μνήμης.

Ανεξαρτήτου λοιπόν ηλικίας, φυσικής και σωματικής κατάστασης, σίγουρα μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τις ακόλουθες δραστηριότητες, που θα σας χαρίσουν ενέργεια και ευεξία.

  1. Κολύμβηση: Η κολύμβηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η τέλεια γυμναστική, αφού η υποστήριξη που παρέχει το νερό εξασφαλίζει την ευκολότερη κίνηση αλλά και την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των αρθρώσεων. Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, η κολύμβηση είναι ιδανική για τα άτομα με αρθρίτιδα, καθώς δεν απαιτεί φόρτιση των αρθρώσεων. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η κολύμβηση βελτιώνει και την πνευματική και ψυχολογική κατάσταση.
  2. Ασκήσεις ενδυνάμωσης: Τα βάρη δεν είναι κατάλληλα μόνο για όσους θέλουν να «φουσκώσουν» και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν μεγάλο βάρος. Η παράλειψη αυτών των ασκήσεων οδηγεί σταδιακά στη μυϊκή αποδυνάμωση και αυτή με τη σειρά της φέρνει αστάθεια στο σώμα και πόνους.
  3. Περπάτημα: Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση που ο καθένας μπορεί να την κάνει. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους, βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, ενισχύει τα οστά, διατηρεί την πίεση μέσα στα φυσιολογικά όρια, ανεβάζει τη διάθεση και συμβάλλει στην πρόληψη δεκάδων ασθενειών.
  4. Ασκήσεις Kegel: είναι απαραίτητες τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ακράτειας και στυτικής δυσλειτουργίας με την πάροδο των ετών. Μπορεί να μην βοηθούν να κάψετε θερμίδες και να σμιλέψετε το σώμα σας, ωστόσο είναι απαραίτητες και ιδιαίτερα ωφέλιμες.

Επομένως, όπως μας λένε και οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι κάθε σωματική δραστηριότητα που κάνυμε μέσα στην ημέρα θεωρείται ως γυμναστική. Η κηπουρική, ο χορός και το παιχνίδι με τον σκύλο ή τα μικρά παιδιά είναι απλές μεν καθημερινές δραστηριότητες, αλλά με μεγάλη αξία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/306620-Askeseis-gymnastikes-me-ypographe-toy-CHarbarnt ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...