Αυξήθηκαν κατά 1,1 δις ευρώ τα «φέσια» στην Εφορία τον Αύγουστο!

Αυξήθηκαν κατά 1,1 δις ευρώ τα «φέσια» στην Εφορία τον Αύγουστο!

Ξεπέρασαν τις 970.000 οι κατασχέσεις από την Εφορία!

 Μία ανάσα πριν σπάσει το ρεκόρ των 100 δις ευρώ, είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία! «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», έκφραση που επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά από τα στοιχεία των εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μόνο τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,068 δις ευρώ, από τα οποία τα 938 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι! Αυτό σημαίνει ότι τα «νέα» χρέη (2017) ανέβηκαν στα 8,551 δις ευρώ στο 8μηνο. Μαζί με τις «παλιές» οφειλές (προ 2017) το σύνολο φτάνει στο αστρονομικό ποσό των 98,23 δις ευρώ!

3,9 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε στην Εφορία!

Ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, έχουν 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμα χρέη. Τον Αύγουστο, που δεν είναι «φόρο-μήνας» και δεν προβλέπονταν νέες πληρωμές, ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 121.000 άτομα, από τον Ιούλιο που έπρεπε να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Στην «επικίνδυνη ζώνη»  1.652.508 οφειλέτες, που απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς έχουν αρρύθμιστες, ληξιπρόθεσμες  οφειλές.

Αύξηση των κατασχέσεων για να γεμίσουν τα ταμεία!

Οι κατασχέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, σε μία προσπάθεια των εφοριών να γεμίσουν τα ταμεία. Ήδη 971.508 οφειλέτες έχουν γίνει στόχος αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις και πλειστηριασμοί). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους,  το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του 3,14 δις  ευρώ από κατασχέσεις, από τα οποία το 1,97 δις ευρώ αφορά τα παλαιά χρέη και το 1,177 δις ευρώ από τις οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2017.

Στόχος, η είσπραξη 2,7 δις ευρώ από παλιά χρέη το 2017

 Αν και οι κατασχέσεις γίνονται και για παλιά και για νέα χρέη, θεωρείται βέβαιο ότι από τα παλιά χρέη, των 90 δις ευρώ, μόνο ένα 15-20% μπορεί να θεωρείται εισπράξιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κινηθούν γρήγορα καθώς όσο περνούν τα χρόνια, όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρέους γίνετε μη εισπράξιμο.

 Ο στόχος τα ΑΑΔΕ  είναι η είσπραξη 2,7 δις ευρώ από τις παλαιές οφειλές και για την επίτευξη του έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κατασχέσεις, ειδικά στα παλιά χρέη. Όμως με τις εισπράξεις να έχουν ήδη φτάσει κοντά στα 2 δις ευρώ, εκτιμάται ότι ο στόχος θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305081-Ayxethekan-kata-1-1-dis-eyro-ta-phesia-sten-Ephoria-ton-Aygoysto ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...