Αυξήθηκαν οι τραπεζίτες …κροίσοι μετά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Αυξήθηκαν οι τραπεζίτες …κροίσοι μετά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Μέσα σε 6 χρόνια 1.097 τραπεζίτες μπήκαν στη λίστα των εκατομμυριούχων

Τα τραπεζικά στελέχη στην Ευρώπη που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο από το 2010 ως το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι «εκατομμυριούχοι» τραπεζικοί υπάλληλοι αυξήθηκαν από περίπου 3.500 το 2010 σε περισσότερους από 4.597 το 2016, αναφέρει το euro2day.

Mε βάση τα στοιχεία της EBA, πάνω από το 50% των στελεχών αυτών εργάζονται στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ μικρότερος αριθμός απασχολείται στην λιανική τραπεζική.

Εν τω μεταξύ, πάνω από τα τρία τέταρτα των στελεχών που κερδίζουν ετησίως πάνω από 1 εκατ. ευρώ εργάζονται στο Λονδίνο.

Η EBA διαπίστωσε μεταξύ άλλων πως ορισμένα στελέχη έλαβαν μεγάλες αποζημιώσεις όταν απολύθηκαν από τους εργοδότες τους. Τρία στελέχη αμείφθηκαν με 14,7 εκατ. ευρώ.

«Ο μεγάλος αριθμός μεγάλων τραπεζικών μισθών είναι άσχημα νέα για την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στον τραπεζικό τομέα. Δεν βλέπουμε καλά νέα για την οικονομία δέκα χρόνια μετά την κρίση για να δικαιολογείται κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Benoit Lallemand της Finance Watch, μιας ομάδας με έδρα τις Βρυξέλλες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/328152-Ayxethekan-oi-trapezites-kroisoi-meta-ten-oikonomike-krise-sten-Eyrope ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...