Αυταρχικές προσωπικότητες οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, λένε αναλυτές

Αυταρχικές προσωπικότητες οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, λένε αναλυτές

Στουρνάρας: Ισχυρή προσωπικότητα ο Σόιμπλε

«Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) σε δηλώσεις στο πρακτορείο Bloomberg. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, ο Γερμανός πολιτικός «διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις» και «οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο».

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group Μουιτάμπα Ραχμάν, δήλωσε σχετικά, «πρόκειται για ένα σημαντικό Eurogroup, το τελευταίο πριν αλλάξει με αβέβαιο τρόπο η ισορροπία στο εσωτερικό του». «Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες. Δεν είναι σαφές εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup και o Μπρούνο λε Μερ θα είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό».

Το Bloomberg, αναφέρει πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπήρξε αρχιτέκτονας της λιτότητας που ενέπνευσε τον φόβο και τον σεβασμό χτίζοντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την Ελλάδα. Ο ίδιος, μιλώντας στο France Inter  τόνισε πως «τώρα η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο αν και η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304629-Aytarchikes-prosopikotetes-oi-Soimple-kai-Ntaiselmploym-lene-analytes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...