Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας [pic]

Ο πυρσός… επέστρεψε στο νέο σήμα και εμφανίζεται ανάμεσα στα αρχικά του κόμματος.

Η ιστορία του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας

Το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985, συμβολίζοντας το ελληνικό φως και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.

Η πρώτη απόπειρα να αποσυρθεί ο πυρσός έγινε επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οποίος επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990. Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο πυρσός είχε και πάλι την τιμητική του.

Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 εξαφανίζεται τελείως από κάθε έγγραφο του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης, άλλαξε το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας πλήθος ποικίλων αντιδράσεων σε κύκλους του κόμματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...