Αφεντικό ο Κουτσοκούμνης, εκλογές έως τις 31 Μαΐου

Στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας έφτασε η επιστολή της FIFA την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας, Φατμά Σαμούρα.

Επικεφαλής της ομάδας που θα συνθέσει την προσωρινή διοίκηση θα τεθεί ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, οποίος θα είναι το απόλυτο “αφεντικό” στη Διοικούσα Επιτροπή.

Παράλληλα, η FIFA θέτει και ζητήματα για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική νομοθεσία, προκειμένου να μην παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο, και οι οποίες προφανώς αφορούν και το εκλογικό σύστημα του νόμου Ορφανού που αναμένεται να καταργηθεί.

Η προσωρινή διοίκηση θα λειτουργεί με πλήρεις αρμοδιότητες ως τις εκλογές της ΕΠΟ που σύμφωνα με την απόφαση της FIFA, θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί ως τις 31 Μαΐου!

Αναλυτικά η επιστολή της FIFA:

Ειδοποίηση σχετικά με την Επιτροπή Εξομάλυνσης

Αγαπητέ εκτελόντα χρέη Προέδρου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) συζητήθηκε στο Συμβούλιο της FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που απασχόλησαν την ΕΠΟ τους πρόσφατους μήνες, όπως οι έντονες σχέσεις με τις Αρχές, οι οποίες προέκυψαν κατα βάση από την ασυνέπεια μεταξύ των νόμων του Κράτους και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, την παραίτηση του Προέδρου της και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ λόγω νομικών διαδικασιών, τις κατηγορίες συνδεόμενες με τη διαιτησία και επίσης τις δυσκολίες σχετιζόμενες με τη διαχείριση ηθικών ζητημάτων.

Το Συμβούλιο έλαβε επίσης υπόψιν του την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προβλεπόμενες γενικές Συνελεύσεις και να ορίσει μια προσωρινή επιτροπή, προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και υπολογίζοντας το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της FIFA, το Συμβόυλιο αποφάσισε να ορίσει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης, τα καθήκοντα της οποίας θα είναι:

– Να διαχειριστεί τα καθημερινά ζητήματα της ΕΠΟ,

– Να διορθώσει τους υπάρχοντες κανονισμούς προκειμένου να εναρμονιστούν με τους τρέχοντες της FIFA, εάν κριθεί απαραίτητο,

– Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές Αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του Κράτους, σε στενή συνεργασία με την FIFA και την UEFA,

– Nα ορίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου του 2017.

Ο αριθμός των μελών και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασιστεί από μια μικτή επιτροπή της FIFA και της UEFA, με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατόν. Στο μεταξύ, η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε οριστεί πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να στελεχωθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Τελος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα λειτουργεί ως Εκλογική Επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι τελικές και δεσμευτικές, και τα μέλη της δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποια από τις διεκδικούμενες θέσεις, εκτός και αν έχει συσταθεί δεόντως κάποια Εκλογική Επιτροπή μέχρι την ημερομηνία των Εκλογών.

Ευχαριστούμε που θα λάβετε υπόψιν σας τα παραπάνω και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν για την ορισμένη μεικτή επιτροπή των FIFA και UEFA.

Φατμά Σαμούρα, Γενικός Γραμματέας».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...