Αφιέρωμα στο Super Cup Αιτωλοακαρνανίας. Φωτο-Βίντεο

Τελικοί Σούπερ Καπ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Αναλυτικά οι τελικοί:

Περίοδος 2010

Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου “Θεόδωρος Πασσιόπουλος”

ΑΣ Όμηρος Νεοχωρίου – ΓΟ Μεσολογγίου 1-0

Σκόρερ 46′ Σταύρος Λαγός.

Διαιτητής Στυλιαράς Δημήτριος.

Αρχή στο θεσμό του Σούπερ Καπ στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε το 2010 αντιμέτωποι ο πρωταθλητής Όμηρος και ο κυπελλούχος Γ.Ο. Μεσολογγίου. O Όμηρος που έπαιζε στο Περιφεριακό πρωτάθλημα έγινε ο πρώτος νικητής του θεσμού με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Λαγού στο 46΄, ενώ έχασε σωρεία ευκαιριών, είχε δοκάρι με τον Κόκκαλη και χαμένο πέναλτι με τον Λαγό, το οποίο απέκρουσε η μορφή του αγώνα, ο τερματοφύλακας Γιώργος Χρήστου, που έπιανε τα… άπιαστα.

Περίοδος  2011

Δημοτικό Στάδιο Αμφιλοχίας

ΓΦΣ Αμφίλοχος – Ερασιτέχνης Παναιτωλικός ΓΦΣ 4-2

Σκόρερ: 20’ , 44’  Απόστολος Τσιούνης , 60’ Λιάρος , 73’ Παναγιώτης Τσιούνης  – 40’ Τζίντζης, 84’Κούσης.

Διαιτητής Κέκελος Παναγιώτης.

Αντίπαλοι ο πρωταθλητής Αμφίλοχος που ανέβηκε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και η κυπελλούχος ομάδα του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού. Νικητής ήταν ο Αμφίλοχος που επικράτησε με 4-2. Προηγήθηκε 1-0 στο 20’ με σκόρερ τον Αποστόλη Τσιούνης (το πρόσωπο του αγώνα), στο 40’ ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Τζίντζη και στο 44’ με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τσιούνη, ο Αμφίλοχος πήρε νέο προβάδισμα. Στο 60’ ο Λιάρος με κεφαλιά, έγραψε το 3-1, και ο ΠαναγιώτηςΤσιούνης στο 73’, έδωσε διαστάσεις θριάμβου με εύστοχο πέναλτι που είχε κερδίσει αδερφός του Αποστόλης. Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 84’ με τον Κούση.

Περίοδος  2012

Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου “Θεόδωρος Πασσιόπουλος”

ΑΕ Μεσολογγίου – ΑΠΣ Άρης Αιτωλικού 3-2

Σκόρερ: 15′ Δενδρινός , 35′ Ξευγένης , 44′ Καρακίτσος- 31′ Δενδρινός (αυτογκόλ), 52′Βλαχογιάννης.

Διαιτητής Καραβασίλης Χριστόφορος.

Το 3ο Σούπερ Καπ για πρώτη φορά ήταν υπόθεση του κυπελλούχου. Η Α.Ε. Μεσολογγίου επικράτησε με 3-2 του Άρη Αιτωλικού, που ως πρωταθλητής είχε ανέβει κι αυτός στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, όπου ήδη βρίσκονταν οι «κανονιέρηδες». Το σκορ άνοιξε στο 15′ ο Δενδρινός με μακρινό φάουλ και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία σε σώμα αντιπάλου, αλλά ίδιος παίκτης ισοφάρισε για τον Άρη με αυτογκόλ στο 31′. Η ΑΕΜ ήταν καλύτερη και σκόραρε δύο φορές ακόμα, με τον Ξευγένη στο 35′ και με τον Καρακίτσιο στο 44′. Ο Άρης προσπάθησε στο δεύτερο 45λεπτο και απλά μείωσε στο 52′ με σουτ του Βλαχογιάννη.

ΑΕ Μεσολογγίου (Χρήστος Βασιλείου): Ρόκκος, Μπαλαούρας Κ., Νούλας Σ., Δάρδας, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης (79′ Σωτηρίου), Καβαλάρης, Πέντσας, Καρακίτσος (58′ Μακρής), Τσιούνης (71′ Φράγκος).

ΑΠΣ Άρης Αιτωλικού (Δημήτρης Θεοδοσίου): Σπυρόπουλος, Καλοκαίρης (46′ Τζαμαλής), Πατσέας, Παναγιωτόπουλος, Καπελάρης, Τσίρκας (54′ Γαβρίνας), Τσάμης (82′ Ζηνεμπής), Καβαλιέρης, Χονδρογιάννης, Γρηγοριάδης, Βλαχογιάννης.


 Περίοδος  2013

Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου “Θεόδωρος Πασσιόπουλος”

ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας – ΓΦΣ Αμβρακικός Λουτρού 1-0

Σκόρερ: 64′ Θεόδωρος Καλαβρουζιώτης

Διαιτητής Τσάσσης Χρήστος.

Το τίτλο του Σούπερ Καπ κατέκτησε ο Ναυπακτιακός Αστέρας αφού επικράτησε με 1-0 του Αμβρακικού Λουτρού, που είχε ανέβει στην Α΄ΕΠΣΝΑ και είχε κατακτήσει το Κύπελλο κόντρα στην Α.Ε.Μ. σε εκείνο τον αξέχαστο τελικό. Πιο έμπειρος ο Ναυπακτιακός και… υποψιασμένος για τον αντίπαλο μπόρεσε να επιβληθεί με 1-0 χάρη σε κοντινό πλασέ του Θοδωρή Καλαβρουζιώτη στο 64′ και να σηκώσει το τρόπαιο.

ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας: Πετσίνης, Καζανάς, Βρουσάι, Θεοχάρης, Σωτηρόπουλος, Θανασιός, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Καλαβρουζιώτης (77′ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός Κ. (89′ Πέκεζ), Αδραχτάς (69′ Ψυχογιός Α.).

ΓΦΣ Αμβρακικός Λουτρού: Σπυρόπουλος, Πατσιαλός, Τσιλίκης, Νεφρός, Μπεκατώρος, Νικάς, Βαμβάκης (66′ Ζίγκηρης Γ.), Δράκος, Βλάχος (89′ Ντρούτσης), Γώγα (60′ Τσιτσομήτσος), Ζίγκηρης.



Περίοδος  2014
Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου “Θεόδωρος Πασσιόπουλος”
ΑΣ Όμηρος Νεοχωρίου – ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1 κ.α. 2-1 παρ.
Σκόρερ 32′ Χρήστος Αγγέλης , 104′ Σταύρος Λαγός – 85′ Μάριος Βρουσάι
Διαιτητής Παναγιωτόπουλος Βασίλειος.

Δύσκολα  αλλά δίκαια με βάση την εικόνα του ματς ο Όμηρος Νεοχωρίου νίκησε 2-1 στην παράταση τον Ναυπακτιακό Αστέρα και αναδείχτηκε νικητής στο 5ο Σούπερ Καπ.
Ο Όμηρος προηγήθηκε (1-0) στο 32΄με σουτ του Χρήστου Αγγέλη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ωραία προσπάθεια και κάθετη μπαλιά του Λαγού και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ανδρεόπουλο. Στο β΄ μέρος παρά την εδαφική υπεροχή του Αστέρα ο Όμηρος ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη του και έτσι ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 85΄όταν ο Μάριος Βρουσάι μετά από ατομική προσπάθεια  με σουτ ισοφάρισε(1-1).
Στην παράταση οι «πράσινοι» του Δημήτρη Θεοδοσίου έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο γήπεδο. Στο 94΄σουτ του Γούργαρη βρήκε το δοκάρι , όμως στο 104΄ο Σταύρος Λαγός μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσάμη με ψύχραιμο πλασέ έδωσε τη νίκη (2-1) και το τρόπαιο στην ομάδα του.

ΑΣ Όμηρος Νεοχωρίου  (Δημήτρης Θεοδοσίου): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Τσιρώνης, Κώστας Βαλτογιάννης, Κάκκος, Τσάμης, Λαγός, Καλύβας (114΄ Αλεξόπουλος), Σαμψώνας, Αγγέλης (67΄ Σεραφίγγος), Καβαλιέρης (82΄ Γούργαρης).

ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας (Σταύρος Σταύρου): Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Μιχάλης Βρουσάι, Δημόπουλος, Θεοχάρης, Ζαχαρόπουλος (58΄ Αδραχτάς), Καραγιάννης, Θανασιός, Καλαβρουζιώτης (63΄ Ψυχογιός), Ανδριτσόπουλος (69΄ Σταυρόπουλος), Μάριος Βρουσάι.

Περίοδος  2015


Ενωσιακό Γήπεδο Μεσολογγίου “Θεόδωρος Πασσιόπουλος”

ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας – ΑΕ Μεσολογγίου 3-0

Σκόρερ 43΄, 93΄ Σπυρίδων Νούλας , 70΄ Χαράλαμπος Νάκος

Διαιτητής Στυλιαράς Δημήτριος.

Το 6ο Σούπερ Καπ ήταν υπόθεση ξανά του κυπελλούχου. Η Φλόγα Παλαιομάνινας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην ΕΠΣΝΑ, καθώς στον τελικό του Σούπερ Καπ στο Ενωσιακό γήπεδο επιβλήθηκε της Πρωταθλήτριας Α.Ε. Μεσολογγίου με 3 – 0.
Η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου ήταν καλύτερη και στο α΄ μέρος δημιούργησε ευκαιρίες με τους  Νούλα, και  Νταλαπέρα. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος (43΄) ο Νούλας με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

Στην επανάληψη η Α.Ε.Μ προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως στο 52΄ ο πορτιέρο της Φλόγας Βασιλόπουλος είπε όχι σε φάουλ του Ρισβά.

Η ομάδα της Φλόγας διπλασίασε τα τέρματα της στο 71΄με σκόρερ τον Νάκο που πλάσαρε εύστοχα από κοντά τον Δουλιώτη (2-0). Ξευγένης και Τραγουλιάς προσπάθησαν να σκοράρουν και να διευρύνουν τη νίκη της ομάδας τους χωρίς να το καταφέρουν. Το κατόρθωσε όμως ο Νούλας στις καθυστερήσεις του ματς που με κοντινή προβολή σημείωσε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα και οριστικοποίησε το τελικό  σκορ (3-0).

ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας (Χρήστος Βασιλείου) :  Βασιλόπουλος, Τραγουλιάς, Αντωνόπουλος, Σαγάνης, Ξανθόπουλος (58΄Φραγκούλης), Σαγάνης, Καντάνης, Ξευγένης (81΄Ντίνος), Ζαχαράκης, Νούλας, Νάκος, Νταλαπέρας (46΄Βασιλογιάννης).

ΑΕ Μεσολογγίου (Δημήτρης Ξηρός) : Δουλιώτης, Διαμαντόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στριμμένος (λ.τ 59΄Βιδάλης), Μπαλαμπάνης, Δάρδας (λ.τ Ντρούκας), Παλιάτσας, Αυτζής, Καβαλλάρης (77΄Λένης), Πλαστήρας, Ρισβάς.

Περίοδος  2016

“Παπαχαραλάμπειο” Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου

ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας – ΑΟ Χάλκειας 4-0

Σκόρερ 3΄Γιάννης  Καραγιάννης , 61΄, 70΄ Σταύρος Λαγός , 90΄ Λεωνίδας Καζανάς (πέναλτι)

Διαιτητής Γκιάφης Δημήτριος.

Το Σούπερ Καπ Αιτωλοακαρνανίας κατέκτησε ο Ναυπακτιακός απέναντι στον Α.Ο. Χάλκειας.Ο Ναυπακτιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει μόλις στο 2′ στο γκολ με τον Καραγιάννη.  Ο Α.Ο. Χάλκειας μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως επιτυχία. Ο Ναυπακτιακός γρήγορα όμως πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη στο 58′ θα διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Σταύρο Λαγό και στο 72′ πάλι με τον ίδιο θα καθαρίσει γρήγορα το μάτς.  Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 90′ ο Καζανάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο 7ος τελικός ήταν αφιερωμένος στο σύλλογο γονιών παιδιών και νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα και στο ημίχρονο του αγώνα ο Ιατρός κ. Τιλιγάδας ενημέρωσε του θεατές για το πόσο σημαντικό είναι όλοι να συμμετέχουμε και γίνουμε δοτές μυελού των οστών.

ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας: Ανδρεόπουλος , Καζανάς, Μπαλαμπάνης, Δημόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καλαβρουζιώτης(82′Θεοχάρης), Λαγός, Κονίδας, Παπαποστόλου, Καραγιάννης(76′Σταυρόπουλος) , Δερβίσης (68′Ανδριτσόπουλος).

ΑΟ Χάλκειας: Γκιάτας, Κάπο, Βαλλής(65′ Διαμαντόπουλος), Πέτας, Μπίμπας, Μυλωνάς(59’Αδραχτάς), Ψυχογιός(66’Δημαράς), Κάκκος, Καλαβριζιώτης, Γιαβρούτας, Αλμπάνης.


Περίοδος 2017

Στάδιο Παναιτωλικού ΓΦΣ

Νέος Αμφίλοχος – ΑΕ Μεσολογγίου 3-0

Σκόρερ:  40΄Κοντογιάννης , 65΄Μαλής , 87΄Παναγιώτης Τσιούνης

Διαιτητής Στυλιαράς Δημήτριος.

Ο Νέος Αμφίλοχος κατέκτησε το Σούπερ Καπ καθώς κέρδισε με σκορ 3-0 την ΑΕ Μεσολογγίου στον τελικό του  διεξήχθη στο γήπεδο του Παναιτωλικού.
Η ομάδα της Αμφιλοχίας προηγήθηκε στο 40′ όταν ο Τόσκα έκανε τη σέντρα από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Κοντογιάννη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού της ΑΕΜ και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζέρβα. Το 2-0 έγινε στο 65′ όταν ο Αποστόλης Τσιούνης βγήκε στην αντεπίθεση βρήκε όμορφα το Μαλή που πέρασε τον Ζέρβα και πλάσαρε εύστοχα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Παναγιώτης Τσιούνης όταν δέχτηκε τη  μπάλα μέσα στην περιοχή με ντρίπλες απέφυγε δύο αντιπάλους και πλάσαρε εύστοχα.

Νέος Αμφίλοχος (Λάκης Παπαχρήστος): Μανιάτης, Καλοκαίρης (73΄Τσιούνης Π.,) Κορομηλάς (67΄Κωστακιώτης), Κοκώνης, Μαλής, Μακρής, Τσιούνης Απ. , Κοντογιάννης , Τόσκα , Νάκος (79΄Δράκος), Παγώνης (46΄Μπεκατώρος)

ΑΕ Μεσολογγίου (Χρήστος Ζαρκαβέλης): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Κάκκος Μ., Χαλαζιάς (68΄Πατσουράκης), Λίτσος, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος (84΄Βασιλέιου), Ντζιμάνης, Καβαλλάρης, Βασιλάρης, Κοντοπάνος (75΄Καρράς)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...