Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ανακόψει την αύξηση του κατώτατου μισθού

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ανακόψει την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιό του για την εργασία. Το μοντέλο που περιέγραψε είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, για τις δηλώσεις του Κυρ.Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με την ανάρτηση, «ο πρόεδρος της ΝΔ, τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως “ιδεοληψίες” τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση».

Η υπουργός, τόνισε ότι «Δυστυχώς για τους εργαζόμενους της χώρας τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας».

2

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/333294-Achtsiogloy-O-k-Metsotakes-den-mporei-na-anakopsei-ten-ayxese-toy-katotatoy-misthoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...