Α.Δ.Κ.Ν.: Συνεχίζονται οι τακτικισμοί και το έλλειμμα Διαφάνειας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Συνεχίζονται οι τακτικισμοί και το έλλειμμα Διαφάνειας

Η δημοτική αρχή έχει στο ενεργητικό της τρεις διοργανώσεις για τα παζάρια και μία διοργάνωση της έκθεσης ΝΟΣΤΟΣ. Σε κάθε διοργάνωση αποκαλύπτεται και κάτι το ξεχωριστό!

Ως αντιπολίτευση καταγγέλλουμε κάθε χρόνο τα κακώς κείμενα και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί η δημοτική αρχή με τις πολιτικές της σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Η περσινή διοργάνωση άφησε πολλά σημεία αδιαφάνειας και είχαμε την ελπίδα ότι φέτος δεν θα επαναλαμβάνονταν οι ίδιες τακτικές. Πέσαμε έξω. Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή συζητήθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την τέντα ( επιτέλους η ίδια τέντα θα στεγάσει και τα Παζάρια και την ΝΟΣΤΟΣ και θα πληρωθεί μία φορά),   και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ήταν δύο, ο ένας ωστόσο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ γιατί δεν πληρεί την επί ποινή αποκλεισμού  προϋπόθεση του Άρθρου 10 της διακήρυξης σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να έχουν προϋπηρεσία στην Διοργάνωση Εκθέσεων τουλάχιστον 10 έτη (όπως αυτή θα προκύπτει από την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας). Ο συμμετέχων που αποκλείστηκε έχει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας την 11/10/2011. Είχε όμως ανάλογη δραστηριότητα με άλλη εταιρική επωνυμία στο παρελθόν. Για να καλύψει την απαίτηση της 10ετούς προϋπηρεσίας, υπέβαλε την προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε εταιρεία της οποίας κατέχει το 50% ως ετερόρρυθμο μέλος, με έτος ίδρυσης το 2009. Όμως ακόμα και με τη χρήση της δανείζουσας εμπειρίας, η συνολική προϋπηρεσία της εν λόγω εταιρείας, δεν ξεπερνά τα οκτώ έτη.

Έτσι παρέμεινε ο ένας διαγωνιζόμενος,  ο οποίος κατά σύμπτωση είχε αναλάβει και τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο κ. Τσέλιος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισε ΚΑΤΑ, αιτιολογώντας ότι ο όρος της διακήρυξης που αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν 10ετή προϋπηρεσία δείχνει υπερβολικός, καταχρηστικός και πιθανόν παράνομος.

Αυτά είναι τα δεδομένα από τα οποία όμως προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Πώς διασφαλίζεται η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που επικαλείται η δημοτική αρχή, όταν στη διακήρυξη του διαγωνισμού μπαίνουν όροι καταχρηστικοί, «φωτογραφικοί»;
  • Η δεκαετής προϋπηρεσία από την έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας αποδεικνύει την επαγγελματική εμπειρία και δεξιότητα ενώ η οκταετής ανάλογη εμπειρία πρέπει  να αποτελεί λόγο αποκλεισμού;
  • Ποιος είναι πιο έμπειρος και πιο ικανός αυτός που έχει δέκα χρόνια εμπειρία σε μικροκατασκευές για παράδειγμα ή κάποιος που έχει λιγότερα χρόνια αλλά εμπειρία σε μεγάλα έργα;
  • Η ποιότητα εργασιών και ο επαγγελματισμός αποδεικνύονται μόνο από τα χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας;
  • Αν δεν είχαν μπει φωτογραφικοί όροι δεν θα λαμβάνονταν υπόψη στην αξιολόγηση πέρα από την  εμπειρία και οι οικονομικές προσφορές τους;

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά επιμένει με τους τακτικισμούς της και τα τερτίπια της να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και να αποδεικνύεται ανακόλουθη στις δήθεν  δεσμεύσεις της για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Ελπίζουμε έστω και τώρα να προηγηθεί το συμφέρον των δημοτών και η δημοτική αρχή να επαναλάβει τον διαγωνισμό με καθαρούς και ισότιμους όρους.

Ναύπακτος 13/9/2017

Ανακοίνωση της Α.Δ.Κ.Ν.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...