Α.Δ.Κ.Ν.:Τα ψέματα του αντιδημάρχου κ. Ράπτη.

Ανακοίνωση:

Το ψέμα, όταν μάλιστα λέγεται συνειδητά και εσκεμμένα, έχει κοντά πόδια.

“Η Ναυπακτία δεν είχε ποτέ καμία στρατηγική για την ανάπτυξη και την προώθηση των πλεονεκτημάτων που έχει για τον πολιτισμό και τον τουρισμό” Με αυτή τη φράση, την οποία με έμφαση επανέλαβε δύο φορές, ξεκίνησε την εισήγησή του για τον εορτασμό της ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ράπτης.

Το ψέμα, όμως, όταν μάλιστα λέγεται συνειδητά και εσκεμμένα, έχει κοντά πόδια. Τα πεπραγμένα αναδεικνύουν την αλήθεια και καταρρίπτουν τις εντυπώσεις που δημιουργούν τα ψέματα.

Συνοπτικά υπενθυμίζουμε κάποιες δράσεις που έγιναν για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, ενδεικτικές  της στρατηγικής που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ναυμαχία Ναυπάκτου:

Αναβαθμίσαμε την εκδήλωση για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με την σύνταξη εβδομαδιαίου προγράμματος εκδηλώσεων με ένταξη της εκδήλωσης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού δημιουργώντας παράλληλα δομές και προϋποθέσεις τουριστικής προβολής μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος:

Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα προβολής της Ναυμαχίας με τις παρακάτω δράσεις

  • Δημιουργία πολύγλωσσης σελίδας με πλούσιο υλικό για την Ναυμαχία και την ιστορία της Ναυπάκτου www.lepanto1571.gr
  • Δημιουργία έντυπου υλικού (φυλλάδιο, κάρτες)
  • Δημιουργία ιστορικού Ντοκυμαντέρ για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου
  • Δημιουργία και μετάδοση ραδιοφωνικών μηνυμάτων για την εκδήλωση της Ναυμαχίας

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες για την προβολή της Ναυμαχίας και της Ναυπάκτου

Καθιέρωση μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής – Ποίησης και Διηγήματος με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στη Μεσσήνη της Κ. Ιταλίας. Στην ομιλία του ο τότε δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές διατύπωσε την ακόλουθη πρόταση: “Η Santa Liga του 16ου αιώνα μπορεί να αναγεννηθεί στη σύγχρονη εποχή ως συμμαχία δυνάμεων του πνεύματος και του πολιτισμού για τη δημιουργία έργων πολιτισμού. Ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ναυπάκτου στο κέντρο της Καστρόπολης με θέα το Ενετικό λιμάνι, που θα κοσμείται από σχετικό με τη Ναυμαχία μνημείο, στο οποίο θα αποτυπώνεται το ιστορικό γεγονός με το όραμα για το κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον. Για το σχεδιασμό αυτών των έργων μπορούν να συνεργαστούν οι αρχιτέκτονες και οι άνθρωποι των καλών τεχνών από τα Πανεπιστήμια των πόλεων που πήραν μέρος στη Ναυμαχία. Η ανάπλαση αυτής της πλατείας, της πλατείας της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, ως αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας θα καταγραφεί ως σύμβολο ενότητας και συνεργασίας των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού.  Επιδιώκουμε τη συνεργασία των επιστημονικών, καλλιτεχνικών και πνευματικών δυνάμεων  που θα συστρατευτούν σε έναν αγώνα υπεράσπισης των πανανθρώπινων αξιών του ουμανισμού και της προαγωγής του ανθρώπινου πολιτισμού“.

Από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε με τον Οργανισμό Marco Polo και την Αιτωλική Αναπτυξιακή ενταχθήκαμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CULTEMA.

Επίσης συμμετείχαμε σε Συνέδριο στη Βενετία με θέμα τους Δρόμους των Βενετσιάνικων Κάστρων στη Μεσόγειο και φιλοξενήσαμε στη Ναύπακτο αντιπροσωπεία Βενετών και δημοσιογράφων στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης  δεν αναγνώρισε τίποτε από τη στρατηγική της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αντιγράφει όμως τη φιλοσοφία και το σκεπτικό του προγράμματος των εκδηλώσεων των προηγούμενων χρόνων.

Για του λόγου το αληθές

2013
2011



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σας τσούζει τόσο ο Ράπτης. Παρουσιάσατε το πρόγραμμα της τετραετίας σας και δεν συγκρίνεται με το έργο του Ράπτη , μόνο ενός χρόνου. Ξεχάσατε να αναφέρετε και για την παρουσία στη Ναυμαχία των μουλαριών της Σίμους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...