Α.Δ.Κ.Ν. : Το ημερολόγιο του ΕΠΑΛ: Αδράνεια, Υποσχέσεις και Αναμείνατε

Το 2012, που οι περικοπές στη χρηματοδότηση του δήμου έφθασαν στο 70%, η προηγούμενη δημοτική αρχή εξασφάλισε πίστωση 900.000€ για την ανακαίνιση του ΕΠΑΛ, ενός παλαιού κτηριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί και τους μαθητές του ΔΙΕΚ. Συνολικά στο χώρο αυτό εκπαιδεύονται 500 μαθητές σε τεχνικά αντικείμενα και αναγκάζονται να πηγαίνουν στα εργαστήριά τους σε ενοικιαζόμενους χώρους εκτός του κτηρίου .

Μετά την ανάθεση και εκπόνηση των αναγκαίων στατικών μελετών από την προαναφερόμενη πίστωση μέχρι το 2013 απορροφήθηκαν 270.000€ για την κατεδάφιση της πτέρυγας που είχε κριθεί ως κατεδαφιστέα και την αποκατάσταση του κτηρίου στη σημερινή του μορφή.

Και ενώ ο Δήμος έχει συνέχεια και η αγωνία κάθε δημοτικής αρχής πλέον είναι η εξοικονόμηση πόρων, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έκανε το παραμικρό για να συνεχιστεί το έργο στο ΕΠΑΛ παρόλο που βρήκε έτοιμη πίστωση.

Συγκεκριμένα από το 2013 μέχρι σήμερα δεν έγινε καμιά αξιοποίηση της εναπομείνασας  πίστωσης των 700.000€. Στο δημοτικό συμβούλιο  της 13/11/2017 μάθαμε και το λόγο για την αδράνεια της δημοτικής αρχής. Ο κ. Καρακώστας ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη πίστωση δεν έχει χρήματα (είναι συννεφάκι,  cloud) και ως εκ τούτου θα πρέπει να περιμένουμε το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ  που ΘΑ βγει  στο μέλλον, ότι η δημοτική αρχή ΘΑ βάλει στο πρόγραμμα αυτό τις μελέτες για το ΕΠΑΛ  που ΘΑ έχει κάνει μέχρι τότε.

Όλα αυτά ειπώθηκαν μπροστά στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και εξέφρασαν με πολύ αγωνία το πρόβλημά τους που τους ταλαιπωρεί από το 2000.

Οι ίδιοι είχαν ακούσει τον κ. Καρακώστα σε ειδική συνεδρίαση στο ΕΠΑΛ τον περασμένο Μάρτιο, να δεσμεύεται ότι σε 3 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και θα αξιοποιήσει την υπάρχουσα πίστωση των 700.000€ για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του σχολείου. Στο δημοτικό συμβούλιο αποδείχθηκε ότι πέρασαν 8 μήνες και τίποτε δεν τηρήθηκε από τις δεσμεύσεις του κ Καρακώστα. Η πρότασή του δε για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ήταν για να απαλλαγεί από το πρόβλημα αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.  

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΕΠΑΛ την ευκαιρία να πιστοποιήσει τη συνέπεια (;) λόγων και έργων της δημοτικής αρχής του κ. Λουκόπουλου.  

Ναύπακτος, 17/11/2017



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...