Α.Δ.Κ.Ν: Το «πάρτι» των αναθέσεων συνεχίζεται

Με δύο νέες αποφάσεις που υπέγραψε ο  δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος στις 23/7/2018 μοιράζει το ποσό των 8.000€ που αφορούν το ίδιο έργο «Καθαρισμός αγροτικών δρόμων ΔΕ Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας» σε δύο ιδιώτες αδιαφορώντας προκλητικά για την αρνητική εικόνα του δήμου στην κοινωνία.

Παρά το μεγάλο αριθμό εργατών, τεχνικών, χειριστών χωματουργικών μηχανημάτων και οδηγών που συνολικά ξεπερνούν τα 100 άτομα αυτή την περίοδο, ο δήμαρχος Ναυπακτίας υπέγραψε τις δύο νέες αναθέσεις μέχρι το ποσό των 5.000€ (η μία για 3000€ και η άλλη για 5000€), ώστε να παρακάμπτεται ο έλεγχος από τον επίτροπό.

Ως φύλλο συκής  ο δήμαρχος επικαλείται στην πρώτη ανάθεση την χρήση φορτωτή με ιπποδύναμη μεγαλύτερη των 130 ίππων και μπολτόζας για να καλυφθεί νομικά επειδή μηχανήματα αυτής ακριβώς της ιπποδύναμης δεν διαθέτει ο δήμος. Για πρώτη φορά επικαλείται για καθαρισμό μπολτόζα ιδιώτη και όχι γκρέιτερ ή άλλα χωματουργικά μηχανήματα  που διαθέτει ο δήμος.

Η δεύτερη ανάθεση  προβλέπει τη χρήση από τον ιδιώτη ανατρεπόμενου φορτηγού που ο δήμος Ναυπακτίας διαθέτει τουλάχιστον πέντε. Ο δήμαρχος τα γνωρίζει αυτά αλλά βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για να μοιραστεί το δημοτικό χρήμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αντιδημάρχων του και της πολιτικής πελατείας.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή χωρίς να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης ψήφισε πίστωση για μία δίμηνη σύμβαση ανειδίκευτου εργάτη τη στιγμή που ο δήμος απασχολεί τουλάχιστον 40 ανειδίκευτους εργάτες από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Το «πάρτι» καλά κρατεί. Ο δήμαρχος έμαθε πλέον να βάζει υπογραφές και να διαχειρίζεται τα χρήματα του δήμου χωρίς αιδώ προκαλώντας την κοινή γνώμη που παρακολουθεί άφωνη αυτή του τη μετεξέλιξη.

Ναύπακτος  25/7/2018



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...