Α.Δ.Κ.Ν. για Κοινωφελή: Άλλα λέει η δημοτική αρχή και άλλα αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία

Τα επίσημα στοιχεία που έλαβε με αίτηση της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας σχετικά με τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας  στο Δήμο Ναυπακτίας διαψεύδουν τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στην υπηρεσία περιβάλλοντος απασχολούνται 12 άτομα και ως εκ τούτου επιβάλλεται η πρόσληψη κι άλλων ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας.

Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το έτος 2018 στο Δήμος Ναυπακτίας απασχολούνται συνολικά 75 άτομα εκ των οποίων 6 στις Διοικητικές – Οικονομικές υπηρεσίες, 10 στις Κοινωνικές υπηρεσίες, 17 στις Τεχνικές υπηρεσίες και  42 στην υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε τον πίνακα με τον ακριβή αριθμό και την ειδικότητα των απασχολουμένων στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ως παράταξη στα δύο τελευταία συμβούλια καταψηφίσαμε την πρόσληψη επιπλέον ατόμων με δίμηνη σύμβαση επισημαίνοντας ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται με πελατειακά και καθαρά ψηφοθηρικά κριτήρια χωρίς να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του αριθμού των απασχολουμένων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ο δήμος δίνει 30 ημερομίσθια το μήνα  για εργάτες (5 ανά δημοτική ενότητα).

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η δημοτική αρχή Λουκόπουλου δαπανά και ένα πολύ σημαντικό ποσό μέσα από αναθέσεις εργασιών και παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες για καθαρισμούς παντός τύπου. Χαρακτηριστική και αποκαλυπτική της πολιτικής φιλοσοφίας της δημοτικής αρχής είναι η διατύπωση του αρμόδιου αντιδημάρχου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την κατάτμηση καθαρισμών σε  μεγάλο αριθμό απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες είπε: «Εμείς κάνουμε μια μεγάλη διασπορά σε εργολάβους. Όταν όμως  στην πολιτική πας να τους πάρεις όλους, θα τους χάσεις όλους. Αυτό θα πάθουμε και εμείς».

Ναύπακτος 1/8/2018



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...