ΒΙΝΤΕΟ: Ημέρα… παναθηναϊκής δόξας!

ΒΙΝΤΕΟ: Ημέρα… παναθηναϊκής δόξας!

Η 3η Απριλίου έχει συνδεθεί με δύο από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του Παναθηναϊκού στο Champions League, εναντίον του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα! 

Στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του Αίαντα στο Ολυμπιακό Στάδιο της ολλανδικής πρωτεύουσας, πριν τη μετακόμιση του στο νεότευκτο – τότε – Amsterdam Arena, η ομάδα του Χουάν Ρότσα πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό. Στο 86′, ο Δώνης έκανε μία τρελή “κούρσα” και πάσαρε στον αφύλακτο Βαζέχα, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!

 

Αγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σάαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φ. ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Λιτμάνεν (76′ Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρ. ντε Μπουρ.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (83’ Μάρκος), Καπουράνης, Μαραγκός (62′ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (89′ Νιόπλιας).


Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στη γεμάτη Λεωφόρο τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League και τη νίκησε με 1-0, βάζοντας τις βάσεις για μια πρόκριση που τελικά χάθηκε στο «τσακ» για το «τριφύλλι».

Στην εποχή που ο Παναθηναϊκός κατέγραφε σπουδαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες, υπήρξε και η μέρα που πρόσθεσε τη Μπαρτσελόνα στα «θύματά» του, σκορπώντας τη χαρά σε εκατομμύρια φίλους του.

Τη σεζόν 2001/02, οι «πράσινοι» έφτασαν στα προημιτελικά του Champions League και ο αντίπαλος ήταν τόσο μεγάλος, όσο και η πρόκληση για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν! Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στην Αθήνα κι έμελλε να μείνει αξέχαστος στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Οι «μπλαουγκράνα» των Ριβάλντο, Πουγιόλ, Σαβιόλα, Όφερμαρς και Κλάιφερτ ηττήθηκε από ένα ψυχωμένο «τριφύλλι», με τον Μπασινά να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Κόλκα (77′) και να βάζει… φωτιά στη Λεωφόρο!

Η νίκη γέμισε με αισιοδοξία τα «πανιά» του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς του Καμπ Νόου, έστω κι αν τελικά η πρόκριση στα ημιτελικά δεν ήρθε ποτέ, αν και οι «πράσινοι» έφτασαν τόσο κοντά… 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60’ Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (73’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου (90’ Βόκολος).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπονάνο, Γκάμπρι, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (66’ Ράισιγκερ), Ρόσεμπακ (70’ Ριβάλντο), Κοκού (53’ Τσάβι), Μότα, Όφερμαρς, Κλάιφερτ.

 

 

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/327388-BINTEO-Emera-panathenaikes-doxas ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...