ΒΙΝΤΕΟ: Σκόρπισε υποσχέσεις η ΑΕΚ, μόνο ψεγάδι τα στημένα…

ΒΙΝΤΕΟ: Σκόρπισε υποσχέσεις η ΑΕΚ, μόνο ψεγάδι τα στημένα…

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ η ΑΕΚ έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο ποδόσφαιρο, πέτυχε τρία γκολ (3-2), δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αμυντικά πληγώθηκε μόνο από στημένες φάσεις.

Με τον Μάνταλο να κάνει αρχηγική εμφάνιση (σημειώνοντας και καταπληκτικό γκολ με φάουλ), τον Λιβάγια να ανοίγει λογαριασμό και τους Μπακασέτα (επίσης σκόρερ), Μπακάκη να συνεχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει πέρυσι, η ομάδα του Ουζουνίδη κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα επί ενός ποιοτικού αντιπάλου. 

Μοναδικό ανησυχητικό σημάδι η αδράνεια στις στημένες φάσεις, από τις οποίες η ΑΕΚ δέχθηκε και τα δυο γκολ, ενώ θα έπρεπε να έχει δεχθεί ακόμα ένα (που κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ). 

Ενθαρρυντικό ντεμπούτο από τους Μπογέ και Άλεφ, πιο τρακαρισμένος εμφανίστηκε ο Πόνσε, ενώ αναγεννημένος σε σχέση με πέρυσι έδειξε ο Κλωναρίδης (που σέρβιρε το πρώτο γκολ). 

Μια ΑΕΚ πό… πέρυσι παρέταξε στο ξεκίνημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της «Ένωσης» άφησε στον πάγκο όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (Μπογέ, Άλεφ, Πόνσε, Αλμπάνη) εκτός του Μάριου Οικονόμου. Ξεκινώντας λοιπόν οκτώ Έλληνες συνολικά στο αρχικό σχήμα επέλεξε σχηματισμό 4-4-1-1, που διαμορφώθηκε ως εξής: 

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάρκας και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου και Λόπες. Στα χαφ βρίσκονταν οι Σιμόες-Γαλανόπουλος, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπακασέτας (δεξιά), Μάνταλος (αριστερά) και ο Κλωναρίδης κινούνταν λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Λιβάγια. 

Πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας συνθήκες πίεσης η ομάδα του Ουζουνίδη αιφνιδίασε τους Τούρκους. Σε εκτέλεση κόρνερ απείλησε να προηγηθεί (με άστοχο σουτ του Μπακασέτα) μόλις στο 2′.

Γρήγορα όμως η  αντίπαλος της Ένωσης ισορρόπησε. Παρά την εξαιρετική παρουσία του Σιμόες πήρε τον έλεγχο στο κέντρο και εντέλει πήρε και το προβάδισμα εξαιτίας μιας περσινής πληγής της ΑΕΚ, τις στημένες φάσεις… 

Με ολόκληρη την άμυνα λοιπόν να… κοιμάται στην εκτέλεση φάουλ του Ινάν, ο Μαϊκόν κατάφερε με… στραβοκλωτσιά να εκτελέσει τον Μπάρκα.

Το θετικό ήταν όμως ότι η Ένωση δεν αποσυντονίστηκε. Με τον κινητικό Μάνταλο να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, τον Μπακασέτα να καλύπτει το κενό στη δημιουργία (ελλείψει ενός χαφ με τέτοια προσόντα) και τον εξαιρετικό Κλωναρίδη να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του! 

Κάνοντας λοιπόν μια απίθανη ποδιά και μια φανταστική κούρσα ο Κλωναρίδης σέρβιρε την μπάλα στον Λιβάγια κι εκείνος σφράγισε την εξαιρετική εμφάνισή του με το πρώτο φετινό γκολ τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η  ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει πληρώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανέδειξε το αποψινό τεστ (την αμυντική αδράνεια στις στημένες φάσεις) με το γκολ του Αζίζ που κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Ωστόσο από τη μέση και μπροστά η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχισε να είναι εξαιρετική και δείχνοντας ότι έχει δουλέψει εξαιρετικά στο τρανζίσιον ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις.

Έτσι, μέσα σε πέντε λεπτά προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στο ΟΑΚΑ. Πρώτα ο Σιμόες αξιοποίησε το λάθος του Μαϊκόν και έδωσε την ευκαιρία στον Μπακασέτα με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση να εκτελέσει τον Τσιπέ.

Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το προβάδισμα της ΑΕΚ, ο Μάνταλος ξεσήκωσε εκ νέου την εξέδρα με άπιαστη εκτέλεση φάουλ που κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι!

Μάλιστα η Ένωση πέτυχε και τέταρτο γκολ (από κάθετη του Λιβάγια και γύρισμα του Μάνταλου στον Μπακασέτα) το οποίο δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Κάπου εκεί όμως η Γαλατά πέρασε στην αντεπίθεση. Λίγο αφότου ο Ουζουνίδης έριξε σταδιακά τους καινούργιους στο γήπεδο (Μπογέ, Πόνσε και Άλεφ) ο Μαϊκόν μείωσε το σκορ με επίσης υπέροχη εκτέλεση φάουλ.

Ο Μπάρκας έσωσε την ΑΕΚ από την ισοφάριση στη συνέχεια αποκρούοντας τετ α τετ του Αγκούν.

Οι κιτρινόμαυροι ωστόσο δεν πτοήθηκαν. Με τον Μάνταλο να δημιουργεί είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα, τον Άλεφ να δίνει ελπίδες ότι θα γίνει ο δημιουργικός μέσος που αναζητείται και τον Μπογέ να ξεσηκώνει σε κάποιες περιπτώσεις με υπέροχες ντρίμπλες η παραγωγικότητα της ομάδας του Ουζουνίδη συνεχίστηκε στον μέγιστο βαθμό. 

Κι αν ο Πόνσε δεν έδειχνε τόσο τρακαρισμένος η νίκη της ΑΕΚ επί ενός ποιοτικού αντιπάλου θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64′ Τσόσιτς), Λόπες (64′ Χουλτ), Σιμόες (82′ Μοράν), Γαλανόπουλος (64′ Πόνσε), Μπακασέτας (82′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (82′ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Λιβάγια (71′ Άλεφ). 

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ): Τσιπέ, Μαϊκόν (71′ Καρνούκου), Σερντάρ Αζίζ (85′ Κολ), Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου (46′ Φενγκουλί), Καρόλ, Γκάρι Ροντρίγκες (74′ Νταβάς), Φερνάντο Ρέγες, Ναγκατόμο.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/338671-BINTEO-Skorpise-yposcheseis-e-AEK-mono-psegadi-ta-stemena ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...