Βίντεο – ντοκουμέντο: Το τουρκικό ελικόπτερο πετά προκλητικά πάνω από τα Ίμια! (Βίντεο)

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το τουρκικό ελικόπτερο πετά προκλητικά πάνω από τα Ίμια! (Βίντεο)

Ίμια

Η κάμερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που βρέθηκε χθες στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών που έπεσαν στο νερό όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο βρίσκονταν βυθίστηκε στην περιοχή της Καλολίμνου, κατέγραψε το τουρκικό ελικόπτερο που πέταξε στην περιοχή των Ιμίων κάνοντας δύο υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική βραχονησίδα.

Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 07:59 το πρωί της Παρασκευής και η δεύτερη στις 09:41.

Οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ερευνώντας στην περιοχή του ναυαγίου όπου έχουν πνιγεί τρεις μετανάστες προκειμένου να διασώσει τους αγνοούμενους.

Το ελληνικό Super Puma πετούσε στα Ίμια και την Καλόλιμνο από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε. 

Το πρωί της Παρασκευής, η Άγκυρα ξεκίνησε παράλληλη επιχείρηση διάσωσης κοντά στο σημείο που έκαναν έρευνες τα ελληνικά μέσα και γύρω στις 7 το πρωί απέστειλε δύο μαχητικά τύπου F-16 τα οποία παρενόχλησαν το ελληνικό Super Puma!

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308319-Binteo-ntokoymento-To-toyrkiko-elikoptero-peta-prokletika-pano-apo-ta-Imia-Binteo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...