Βίτσας: Οι σύμμαχοι μας γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Βίτσας: Οι σύμμαχοι μας γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Επαρκώς έτοιμη και ισχυρή για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΡΙΚ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Εκτίμησε ότι δεν αναμένεται από την ελληνική πλευρά να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο, ενώ τόνισε πως η χώρα μας έχει συμμάχους που γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σχολίασε την πρόθεση της Λευκωσίας να προχωρήσει σε οριοθέτηση της Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης, σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο να υπάρξουν προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας.

Τόνισε ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα, αξιοποιώντας το, να καθορίσει τους χώρους ενδιαφέροντος του.

Από την άλλη, είπε, η Ελλάδα προχωρεί σε αντίστοιχες διαδικασίες, πάντα σε συνεργασία με την Κύπρο, όχι μόνο λόγω των ιστορικών, πατροπαράδοτων και εθνικών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες, αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι δύο χώρες έχουν τη μεγαλύτερη σταθερότητα σε μια περιοχή ασταθή.

«Επομένως, στον βαθμό που δεν επηρεάζεται η ΑΟΖ της Τουρκίας, Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν με την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη» ανέφερε.

Σε παρατήρηση ότι αναμένονται από την Κύπρο οι απόψεις της Αθήνας για την οριοθέτηση των ζωνών τους, λόγω του ότι αυτές εφάπτονται, ο κ. Δρίτσας είπε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στην τελετή παραλαβής των λειψάνων πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων», για επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/316561-Bitsas-Oi-symmachoi-mas-gnorizoyn-poly-kala-ti-symbainei-sto-Aigaio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...