Βελτιωμένη η Ελλάδα στην Τουρκία αλλά ισόπαλη με 0-0

Βελτιωμένη η Ελλάδα στην Τουρκία αλλά ισόπαλη με 0-0

Αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας – Ο Μίκαελ Σκίμπε εγκατέλειψε το 4-4-2 για χάρη του 3-5-2

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, η νέα Εθνική Ελλάδος του Σκίμπε έδειξε… σφυγμό στην Κωνσταντινούπολη και το φιλικό 0-0 με την Τουρκία διασκεδάζει τις εντυπώσεις από το «κάζο» του Λουξεμβούργου!

Ο Μίκαελ Σκίμπε δείχνει να πιάνει νωρίς το… νόημα ως προς την Εθνική μας ομάδα. Για να την βγάλει σε μία νέα εποχή, πρέπει πρώτα να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνά της. Να ξεκινήσει να χτίζει ξανά το πιο δυνατό της σημείο. Και αυτό έκανε στο φιλικό κόντρα στην Τουρκία εκτός έδρας για να αποσπάσει το 0-0, με τον Αλέξη Τσίπρα να βλέπει το ματς από την κερκίδα.

Αλλαγή πλάνου από Σκίμπε

Ο Μίκαελ Σκίμπε εγκατέλειψε το 4-4-2 για χάρη του 3-5-2. Με κίπερ τον Καρνέζη, τριάδα άμυνας τους Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο και Μανωλά, στα δύο άκρα τους Τοροσίδη και Χολέμπας και άξονα με Σάμαρη, Τζιόλη, Ταχτσίδη και Φορτούνη λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου.

Βελτιωμένη εικόνα αμυντικά και τακτικά

Στο α’ ημίχρονο του ματς -που άρχισε με 10 λεπτά καθυστέρησης και γιούχα των Τούρκων οπαδών στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου αλλά και στην διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στην Γαλλία- η Εθνική μας ομάδα αμυντικά και τακτικά πήγε αρκετά καλά. Απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, έδειξε μία βελτιωμένη εικόνα σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά δέχθηκε αρκετά μεγάλη πίεση από τους Τούρκους, που μεσοεπιθετικά είχαν πολύ πιο καλό πρόσωπο.

Το πιο μεγάλο πρέσινγκ ξεκίνησε με βασικούς… μοχλούς τους Αρντά Τουράν και Τσαλχάνογλου από το 20′ και μετά. Απείλησαν και με τους δύο αυτούς παίκτες αλλά και με τους Οζάν και Τοπάλ. Στις καθυστερήσεις ένα δύσκολο και καλό σουτ του Τουράν αποκρούστηκε από τον Καρνέζη και εκεί τελείωσε και το α’ μέρος.

Ένα δύσκολο 45λεπτο για την Εθνική από την άποψη πως δέχθηκε μεγάλο πρέσινγκ. Οι Τούρκοι πάντως με εξαίρεση το σουτ του Τουράν δεν είχαν μία άλλη μεγάλη φάση. Η Εθνική παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις. Ήταν ιδιαίτερα καλά στημένη στο γήπεδο, με τον “πονοκέφαλό” της να αποτελεί η λειτουργία της μεσαίας γραμμής.

Πρώτη αλλαγή ο Πέτσος και ξανά πίεση των Τούρκων

Ο Σκίμπε έριξε στο ξεκίνημα του β’ μέρους στο ματς τον Πέτσο στην θέση του Ταχτσίδη. Ο Μήτρογλου λίγο μετά είχε την ευκαιρία να σκοράρει με σουτ αλλά αυτό ήταν αδύναμο. Οι Τούρκοι απάντησαν με ευκαιρίες με σουτ του Αρντά που έβγαλε δύσκολα ο Καρνέζης και μετά σουτ του Τσενκ λίγο άουτ.

Στην πορεία του β’ μέρους τόσο ο Σκίμπε όσο και ο Τερίμ έκαναν πολλές αλλαγές, κάτι που σαφώς και επηρέασε την ροή του αγώνα. Τελικώς το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις 2 ομάδες στο 0-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Αυτό το δείγμα της Εθνικής ήταν σίγουρα θετικό. Για να είμαστε ακριβείς και σωστοί πιο θετικό σε σχέση με όλα αυτά που βλέπαμε τον τελευταίο καιρό.

Μετά την ήττα στο Λουξεμβούργο ο Σκίμπε είδε κάποια πράγματα που έπρεπε να αλλάξει και ξεκίνησε ισχυροποιώντας την άμυνα με το 3-5-2. Ένα σχήμα που αποδείχθηκε σαφώς πιο αποδοτικό αμυντικά και τακτικά.

Εκεί που ήταν μέχρι πρότινος και η… δύναμή μας. Στο να μπορούμε να διαφυλάξουμε ένα αποτέλεσμα, όση πίεση και εάν δεχόμαστε. Η Εθνική έβγαλε πάθος, διάθεση, τρεξίματα και αμυντική σκληράδα.

Σίγουρα δεν έγινε… ομαδάρα από την μία ημέρα στην άλλη, ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα καλά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως η Τουρκία και σε εκτός έδρας ματς. Και βέβαια δεν είχε και καμία σχέση με αυτήν την κάκιστη εικόνα του β’ μέρους με το Λουξεμβούργο. Μεσοεπιθετικά θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αρκετά καλύτερη. Και πάλι όμως το κέντρο της αποδείχθηκε ανεπαρκές με προβλήματα δημιουργίας και ανάπτυξης.

Οι Τούρκοι ξεδίπλωσαν στο γήπεδο την ποιότητα και τις επιθετικές αρετές τους, ωστόσο με εξαίρεση δύο με τρεις στιγμές δεν έβγαλαν την μεγάλη φάση και ας πρέσαραν διαρκώς την Ελλάδα. Σαφώς και MVP για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ο Καρνέζης με τις επεμβάσεις του. Βέβαια όλοι όσοι έπαιξαν προσπάθησαν. Μεσοεπιθετικά ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες, δημιούργησε φάσεις και ταλαιπώρησε γενικά την αντίπαλη άμυνα. Και φανέρωσε ξανά το πόσο σημαντικός είναι για την Εθνική. Αμυντικά ξανά ο Παπασταθόπουλος ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα.

Κακά τα ψέμματα η αγωνιστική λογική της Εθνικής μας είναι να διασφαλίζει πίσω το μηδέν και επιθετικά να κυνηγάει το ένα γκολ. Και αυτό είναι που προσπαθεί να φτιάξει πάλι ο Μίκαελ Σκίμπε.

Πηγή: www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...