Βρήκαν καταθέσεις μέχρι 12 εκατομμύρια μετά απο ξαφνική έφοδο εισαγγελέων σε ξένη τράπεζα στην Αθήνα

Βρήκαν καταθέσεις μέχρι 12 εκατομμύρια μετά απο  ξαφνική έφοδο εισαγγελέων σε ξένη τράπεζα στην Αθήνα

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο γραφείο της ελβετικής τράπεζας UBS έκαναν το βράδυ της Παρασκευής οικονομικοί εισαγγελείς και έπιασαν λαυράκια! Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εισαγγελείς βρήκαν πολλά στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις.

Η αιφνιδιαστική εισβολή έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την αποκλούμενη “λίστα Ρηνανίας -Βεσταφαλίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “εισβολή” των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της “μετανάστευσης” μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο μικρή κατάθεση είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η μεγαλύτερη 12 εκατομμύρια! Η εντολή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου. Την έφοδο έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν δεν έβρισκαν ποσά στους λογαριασμούς, τους αντιπαρέβαλλαν με αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τότε τους έβρισκαν να ταυτοποιούνται!

Με αυτή την κίνηση ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να ξεκλειδώσει η λίστα της Ρηνανίας – Βεστφαλίας με τους 10.000 λογαριασμούς και οι εκτιμήσεις είναι ότι μπορεί το Δημόσιο να αποκομίσει έως και 2 δισ ευρώ!

Μάλιστα τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται “εξαιρετικού ενδιαφέροντος”, καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση αναφερει το newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...