Βραβείο στον Δήμο Αθηναίων και δωρεά 1 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Bloomberg

Βραβείο στον Δήμο Αθηναίων και δωρεά 1 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Bloomberg
Μία σημαντική διεθνή διάκριση πέτυχε ο Δήμος Αθηναίων, καθώς συγκαταλέγεται στους πέντε νικητές του διαγωνισμού «Πρόκληση για δημάρχους», που διοργανώνει το Ιδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Η επιλογή των νικητών έγινε συνολικά μεταξύ 155 πόλεων οι οποίες πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Βαρκελώνη, με το βραβείο να αντιστοιχεί σε πέντε εκατ. ευρώ, ενώ από ένα εκατ. ευρώ δόθηκε στην Αθήνα, στη Στοκχόλμη, στη Βαρσοβία και στη μητροπολιτική περιοχή Kirklees της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο διαγωνισμός βραβεύει καινοτόμα προγράμματα των ευρωπαϊκών πόλεων και φέτος αφορούσαν θέματα μεταξύ των οποίων η ανεργία των νέων, οι ηλικιωμένοι, η οικονομική ανάπτυξη, το περιβάλλον και θέματα ενέργειας, η δημόσια υγεία και ασφάλεια ή η προώθηση μέτρων αποτελεσματικής διακυβέρνησης και κοινωνικών δράσεων.

«Ο διαγωνισμός ‘’Πρόκληση για δημάρχους’’ ενέπνευσε την Αθήνα ώστε να βρει τρόπους για να επαναφέρει τη δράση των εθελοντικών οργανώσεων στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε επιστολή του κατά την τελετή ανακοίνωσης των νικητών την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα για το οποίο βραβεύθηκε ο δήμος Αθηναίων είναι το «ΣυνΑθηνά». Πρόκειται για την παροχή από το δήμο του απαιτούμενου διαδικτυακού υπόβαθρου για τη δράση των ομάδων πολιτών και των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, αλλά και τις δυνατότητες για τη δημοσιοποίηση των πρωτοβουλιών τους και την ανταλλαγή μεταξύ τους εμπειριών.

Στόχος είναι μέσω της δράσης τους να υπάρξει αναζωογόνηση των γειτονιών της πρωτεύουσας αλλά και η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού μικρής όμως κλίμακας προβλημάτων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. Ο δήμος προχώρησε μάλιστα και στην παραχώρηση ενός ενιαίου χώρου για όλες τις ομάδες δίπλα στη Βαρβάκειο Αγορά.

«Για να αντιμετωπιστούν οι μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα, οι δημοτικές αρχές πρέπει να λειτουργούν δημιουργικά και να μην φοβούνται να δοκιμάζουν νέες μεθόδους. Ο διαγωνισμός ‘’Πρόκληση για δημάρχους’’ έχει σχεδιαστεί για να τους βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ που ανακοίνωσε τους νικητές.

«Το βραβείο θα μας βοηθήσει να πετύχουμε μία κοινωνία με μεγαλύτερη συνοχή και αποδοχή» σχολίασε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Βαρκελώνης, Ξαβιέ Τριάς. Η πόλη κέρδισε το μεγάλο βραβείο με ένα πρόγραμμα που είχε στόχο τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων πολιτών της μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου στο οποίο παίρνουν μέρος και οι συγγενείς και φίλοι των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς και κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...