Βρόµικος πόλεµος σε Καραµανλή

Βρόµικος πόλεµος σε Καραµανλή

Δημοσιογραφικοί βραχίονες σε διατεταγμένη υπηρεσία

Ο Κυριάκος θέλει να επικρατήσει ο Μητσοτακισμός στην παράταξη. “Μην ανοίξει το στόμα του ο πρώην πρωθυπουργός” προειδοποιεί καραμανλικός αρθρογράφος. “Ιερός πόλεμος” απειλεί τη Νέα Δημοκρατία

Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

 

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τον πλήρη έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Το πρώτο κεφάλαιο περιλάμβανε τις διαγραφές των Ευάγγελου Αντώναρου και Κωνσταντίνου Μίχαλου. Βλέπετε ως γνήσιοι και ακραιφνείς καραμανλικοί δεν ήταν αρεστοί στον νυν αρχηγό της Ν.Δ., ο οποίος θεώρησε ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει. Και ο έλεγχος είναι η μεγαλύτερη επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όταν λέμε έλεγχο εννοούμε πρωτίστως της κοινοβουλευτικής ομάδας και του μηχανισμού του κόμματος.

Η δεύτερη φάση ξεκίνησε με την καρατόμηση βουλευτών και στελεχών οι οποίοι είχαν φιλοδοξίες να είναι πάλι υποψήφιοι βουλευτές στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά δεν ανήκαν στη μητσοτακική πτέρυγα.

Συνεχίζεται με την επιχείρηση αποκαθήλωσης όσων δεν είναι αρεστοί στο σύστημα Μητσοτάκη και δεν πρόκειται να υποταχθούν στις επιθυμίες του νυν αρχηγού και του περιβάλλοντός του.

Κορυφαία ενέργεια στο στάδιο αυτού είναι η επιχείρηση σπίλωσης του Κώστα Καραμανλή. Το πλέον εξοργιστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους καραμανλικούς βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ιταμός και χυδαίος τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού δύο εφημερίδες. «Φαντάζει σαν να εκτελούσαν συμβόλαιο», λέει βουλευτής ο οποίος βεβαίως ζητά να τηρηθεί ανωνυμία.

Μάλιστα το χειρότερο όλων είναι πως η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση αποδοκιμασίας των δημοσιευμάτων, ούτε καν ψέλλισε μία λέξη στήριξης του Κώστα Καραμανλή, παρότι δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, για τον έναν από τους αρθρογράφους είχε γραφτεί στο παρελθόν ότι είναι μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και για να έχετε μία ιδέα για το ύφος, την ποιότητα και την ιταμή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή σας παραθέτουμε την αρχή τους ενός άρθρου: «Στα όσα απίθανα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση κατέχει ένα πραγματικό «μετέωρο», που όμοιό του δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς, όσο κι αν το αναζητήσει στο βάθος των δεκαετιών της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Άκαμπτο.

Ακούνητο. Αμίλητο. Μια ασώματος κεφαλή. Ένα δικό μας Ράσμορ. Αυτό το «μετέωρο» έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αλεξάνδρου, είναι 62 ετών και έχει διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας για πέντε χρόνια, έξι μήνες και είκοσι επτά ημέρες. Περίοδο, ίσως, από τις δυστυχέστερες της χώρας στους περίπου δύο αιώνες της ύπαρξής της, αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος.»

Την απάντηση που δεν έδωσε η Νέα Δημοκρατία, την έδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος είναι χρόνια στην παράταξη και διατηρεί στενή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Ο διευθυντής της εφημερίδας Εστία σε ένα πολύ αιχμηρό και με πολλά μηνύματα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία τονίζει: «Προσευχηθείτε εκεί στη ΝΔ να μην μιλήσει ο Καραμανλής γιατί κάποιοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κοττάκης.

Αφού κάνει μία αναφορά σε υποθέσεις για τις οποίες ο Καραμανλής και υπουργοί του κατηγορήθηκαν όταν ήταν στην κυβέρνηση και τώρα βγαίνουν απαλλακτικές αποφάσεις, τονίζει ότι δεν βγήκε ούτε μία ανακοίνωση στήριξης από το κόμμα και στελέχη του και επισημαίνει εμφατικά και προειδοποιεί: «Αντ’ αυτού, τι είδε σε πρώτη φάση; Σιωπή. Μεγάλη σιωπή.

Λες και ήταν αόρατος. Και τι είδε αργότερα; Τους διώκτες του και τους διώκτες της παράταξης να στρογγυλοκάθονται μέσα στα γραφεία του κόμματος ως στελέχη της! Και, μετά ταύτα, εμφανίζεται σήμερα ο πάσα ένας και κατηγορεί τον Καραμανλή επειδή τάχα σιωπά. Ένα μόνο σάς λέω!

Να κάνετε τον σταυρό σας που ο Καραμανλής δεν μιλά. Να προσεύχεστε να μη μιλήσει ποτέ. Διότι, αν αποφάσιζε ποτέ να μιλήσει -δεν θα το κάνει, γιατί κολλά αφίσες γι’ αυτή την παράταξη από τα 19 του-, κάποιοι δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που γράφω γι’ αυτό το θέμα.»

Γι΄ αυτή την απρόσμενα σκληρή επίθεση η Νέα Δημοκρατία δεν ψέλλισε λέξη, λες και δεν είναι η δική της ιστορία που βάλλεται.

Αλλά δεν πρέπει να σας προκαλεί κατάπληξη, γιατί όπως υποστηρίζει γνώστης των παρασκηνίων, ο οποίος ύστερα από πολύ καιρό έκανε δημόσια εμφάνιση στην κηδεία της Λένας Τριανταφύλλη, στη Νέα Δημοκρατία διεξάγεται ένας ανηλεής και ανίερος πόλεμος, ένα βρώμικος υπόγειος πόλεμος των μητσοτακικών κατά των καραμανλικών και όσων δεν είναι αρεστοί στη σημερινή ηγεσία και τους οποίους επιδιώκουν να εξουδετερώσουν.

Στον πόλεμο αυτό υπάρχουν θύματα ή υποψήφια θύματα και από τη σαμαρική πτέρυγα. Απόδειξη αυτού η άσκηση τρομερής πίεσης και οι απειλές κατά του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη.

Οι μητσοτακικοί τον πιέζουν να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Όμως, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί σε συνομιλητές του, δεν πρόκειται να υποχωρήσει. «Εγώ βγήκα για πρώτη φορά βουλευτής. Δεν πρόκειται να υποχωρήσω και να δεχτώ να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια», διαμηνύει στο μητσοτακικό στρατόπεδο.

Στην ίδια θέση με τον Ανδρέα Κατσανιώτη βρίσκονται ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Γιώργος Κασαπίδης. Το πρώτο τον πιέζουν να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής Ευβοίας και να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού ο Κώστας Μπακογιάννης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Τον Γιώργο Κασαπίδη τον εξωθούν σε έξοδο από τις βουλευτικές λίστες του νομού Κοζάνης και του προτείνουν την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Και οι δύο αρνούνται και αντιστέκονται.

Δεν έκανε, όμως, το ίδιο ο Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος αποδέχτηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

Η ίδια τακτική ακολουθείται και για άλλους βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι αρεστοί στους μητσοτακικούς

 Η πιο μεγάλη απειλή επικρέμαται σε στελέχη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε μονοεδρικές, δυεδρικές, τριεδρικές και ορισμένες τετραεδρικές περιφέρειες, όπου οι μητσοτακικοί υποψήφιοι είναι πολύ πιθανό να ηττηθούν από καραμανλικούς. Γι΄ αυτό το λόγο στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι οι πολύ μεγάλες επιθέσεις και οι καρατομήσεις θα γίνουν σε μη αρεστούς υποψηφίους σε αυτές τις περιφέρειες.

Αφήσαμε τελευταίες δύο περιπτώσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό. Η μία είναι του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος καρατομήθηκε και αποκλείστηκε από υποψήφιος στα Χανιά, για να ευνοηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη και δημοσιογράφος ο οποίος θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά.

Η δεύτερη και εξόχως σημαντική είναι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. συνθηκολόγησε και δέχτηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Ομως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αντιδράσει αν οι εκλογές δεν γίνουν με λίστα, αλλά με σταυρό και τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο κάποιος πολύ δημοφιλής ηθοποιός ή τραγουδιστής ή ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να απειλήσει την πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επίσης, ενοχλητικό πολύ θα είναι για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η διενέργεια εκλογών με σταυρό, γιατί θα πρέπει κυριολεκτικά να οργώσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην περίπτωση του πρώην προέδρου της ΝΔ οι μητσοτακικοί πιστεύουν ότι εξουδετέρωσαν έναν από τους κορυφαίους του κόμματος. Και όπως έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται άλλοι τρεις κορυφαίοι, χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά ο νοών νοείτω…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343053-Bromikos-polemos-se-Karamanle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...