Βόρεια Κορέα: Οι κυρώσεις βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών στη χώρα

Βόρεια Κορέα: Οι κυρώσεις βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών στη χώρα

Η Βόρεια Κορέα είναι στο επίκεντρο του πλανήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω του βαλλιστικού της προγράμματος και την επιθετική ρητορική προς άλλες χώρες, ιδιαίτερα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, διαφορετική, πιο ήπια ρητορική χρησιμοποίησε ο πρεσβευτής της Πιονγιάνγκ στην έδρα του ΟΗΕ, Χαν Τάε Σονγκ, ο οποίος μίλησε αργά το βράδυ σε ακροαματική συνεδρίαση της Επιτροπής του Οργανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ο κ. Σονγκ δήλωσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για το πυρηνικό πρόγραμμά της, καθώς και για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη χώρα.

Η επιτροπή των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ανέφερε στους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους κατηγορίες για καταναγκαστική εργασία παιδιών, εμπορία παιδιών και σεξουαλική κακοποίηση στη Βόρεια Κορέα, για τον προϋπολογισμό της Πιονγιάνγκ για την υγεία και την παιδεία και για την πρόσβαση των παιδιών στο Ίντερνετ.

Ο κ. Χαν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει τα 26 εκατομμύρια, είναι μια «επικεντρωμένη στον λαό σοσιαλιστική χώρα, όπου η προστασία και η προώθηση των δικαιωμάτων και της ευημερίας του παιδιού έχουν κορυφαία προτεραιότητα. Υπάρχει όμως χώρος για βελτίωση».

Ο πρέσβης πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι νέες κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις βορειοκορεατικές δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, εμποδίζουν την παραγωγή διατροφικών αγαθών για τα παιδιά και την προμήθεια σχολικών βιβλίων.

«Ο επίμονος και κακόβουλος αποκλεισμός και οι κυρώσεις εναντίον της DPRK (Λαοκρατικής Δημοκρατίας του Λαού της Κορέας) δεν εμποδίζουν μόνο τις προσπάθειες για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά απειλούν επίσης σοβαρά το δικαίωμά τους στην επιβίωση», δήλωσε, ζητώντας να αρθούν οι κυρώσεις.

Από το 2006, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει επιβάλει ομόφωνα εννέα γύρους κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα. Οι τελευταίες επιβλήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302144-Boreia-Korea-Oi-kyroseis-bazoyn-se-kindyno-tis-zoes-ton-paidion-ste-chora ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...