ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ! Πόσο κοστίζει η φύλαξη του Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ! Πόσο κοστίζει η φύλαξη του Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks

Ήταν 16 Αυγούστου 2012, όταν ο Τζούλιαν Ασάνζ βρήκε καταφύγιο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στην περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου, προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στην Σουηδία και στην συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα κατηγορείται για κατασκοπεία.

Όταν το Εκουαδόρ του έδωσε πολιτικό άσυλο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως ο φόβος του ιδρυτή των Wikileaks ήταν δικαιολογημένος και υπερασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης.

Σήμερα ο πρόεδρος της χώρας έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του με τον ιδρυτή των Wikileaks τον οποίο χαρακτηρίζει ως πρόβλημα που κληρονόμησε.

Η υποστήριξη του Ασάνζ στην ανεξαρτησία της Καταλονίας ενόχλησε την ισπανική κυβέρνηση και διατάραξε τις σχέσεις του Εκουαδόρ με την Ισπανία.

Άλλο σοβαρό ζήτημα είναι το κόστος για την ασφάλειά του.

Το Εκουαδόρ ξοδεύει 5 εκατομμύρια δολλάρια στις μυστικές υπηρεσίες για να προστατεύει τον Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

Επιπλέον, μια διεθνής εταιρεία ασφαλείας έχει αναλάβει τον έλεγχο με κόστος 55.000 δολλάρια μηνιαίως πληρωμένο από ειδικό κονδύλι στον κυβερνητικό προϋπολογισμό, όπως αποκαλύπτουν διάφορα έγγραφα.

Οι καθημερινές δραστηριότητες του Ασάνζ, οι επαφές του με το προσωπικό της πρεσβείας, οι δικηγόροι του και οι επισκέπτες ελέγχονται από το προσωπικό ασφαλείας και καταγράφονται τα πάντα λεπτομερώς.

Δημοσκόπηση πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι το 76.2% των πολιτών στο Εκουαδόρ ήθελε να φύγει ο Ασάνζ από την πρεσβεία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/332074-GIA-TEN-ASPHALEIA-TOY-Poso-kostizei-e-phylaxe-toy-Tzoylian-Asanz-ton-Wikileaks ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...