Γάζα: Συνεχίζονται οι σφαγές Παλαιστινίων – 2 ακόμα νεκροί

Γάζα: Συνεχίζονται οι σφαγές Παλαιστινίων – 2 ακόμα νεκροί

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων κατά μήκος του τείχους διαχωρισμού, χωρίς πάντως η εύθραυστη εκεχειρία που κήρυξαν η Χαμάς και το Ισραήλ να μοιάζει να τίθεται προς το παρόν υπό αμφισβήτηση.

Νεκροί είναι ένας τραυματιοφορέας 21 ετών, που υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρα ανατολικά της Ράφα και ένας 55χρονος, ενώ 307 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι και πέντε τραυματιοφορείς και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα τουλάχιστον 131 φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ισραηλινά άρματα μάχης έβαλαν εναντίον δύο θέσεων της Χαμάς σε αντίποινα για «παρεισφρήσεις» Παλαιστίνιων που πέρασαν το τείχος πριν επιστρέψουν στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και για τη ρίψη μιας χειροβομβίδας εναντίον στρατιωτών.

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις στη Γάζα πήραν μέρος πολύ λιγότεροι Παλαιστίνιοι από τις προηγούμενες Παρασκευές, όταν στις διαδηλώσεις συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι.

Οι περιοχές κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν θέατρο επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων από την 30ή Μαρτίου εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ενώ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον  167 πολίτες της Γάζας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339649-Gaza-Synechizontai-oi-sphages-Palaistinion-2-akoma-nekroi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...