Γαβρόγλου: Οι Τρεις Ιεράρχες σύμβολα Παιδείας, επί τόσους αιώνες

Γαβρόγλου: Οι Τρεις Ιεράρχες σύμβολα Παιδείας, επί τόσους αιώνες

Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του για τη σημασία του πνευματικού έργου των Τριών Ιεραρχών αναφέρει ότι, «βαθιά γνώση, στέρεη ηθική υπόσταση, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, αυτή είναι η αποστολή του σχολείου ως τις μέρες μας. Αυτό μας παρέδωσαν οι Τρεις Ιεράρχες κι αυτή η παράδοση εμπνέει και σήμερα την Παιδεία μας».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η παρακαταθήκη τους αυτή, τους κατέστησε «σύμβολα Παιδείας, επί τόσους αιώνες» και τονίζει την ηθική τους στάση, την αγάπη τους προς τον φτωχό, τον ξένο, τον καθένα που χρειαζόταν βοήθεια: «Γιατί η γνώση είναι βέβαια όργανο εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά η ηθική του κάθε ανθρώπου που την κατακτά είναι αυτή που θα ορίσει ποια θα είναι η χρήση αυτού του οργάνου».

Ακόμη, ο υπουργός σημειώνει ότι οι Τρεις Ιεράρχες είναι «άρρηκτα δεμένοι» στη συνείδηση των Ελλήνων με την Παιδεία, και συμπληρώνει ότι «είναι αυτοί που κράτησαν το πνεύμα τους καθαρό από τον αναπόφευκτο φανατισμό των συγχρόνων τους και με το πνεύμα αυτό ασχολήθηκαν, με μεγάλο πάθος αλλά χωρίς φόβο, με την ελληνική παιδεία, δηλαδή με τον Λόγο».

Και καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου: «Οι τρεις αυτοί πνευματικοί άνθρωποι όχι μόνο αναγνώρισαν την αξία της ελληνικής Παιδείας, αλλά είδαν σ’ αυτήν το κατάλληλο όργανο για τη διάδοση της δικής τους πίστης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/319486-Gabrogloy-Oi-Treis-Ierarches-symbola-Paideias-epi-tosoys-aiones ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...