Γαλατάς: Συνάντηση Λ. Μπαλωμένου με τον βουλευτή Αιτ/νιας Κώστα Καραγκούνη

Την κοινότητα Γαλατά επισκέφθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αιτ/νιας Κώστας Kαραγκούνης  το απόγευμα του Σαββάτου 22/11. Κατά την  επίσκεψή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Λ. Μπαλωμένο παρουσία του αντιδημάρχου διοικητικού Ι. Σύψα, του αντιδημάρχου Χάλκειας Α. Πολονύφη και του Δημοτικού συμβούλου Σ. Τραχύλη.

Ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε για το θέμα των πτηνοτροφείων αλλά και  για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους οι κάτοικοι του Γαλατά. Κυριότερη ήταν η αναφορά στη παραλιακή ζώνη του Κρυονερίου όπου εκκρεμεί η μεταφορά    της στην αρμοδιότητα του  Δημοτικού  Λιμενικού ταμείου Ναυπακτίας που  μέχρι τώρα ανήκει στο λιμενικό ταμείο Αιτ/νιας. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη  που  θα επιτρέψει στο Κρυονέρι να αναπτυχθεί τουριστικά αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εκπονηθούν μελέτες  και να πραγματοποιηθούν έργα που θα αναπτύξουν την περιοχή. Για την υπόθεση της παραλιακής ζώνης η κοινότητα του Γαλατά έχει πάρει ομόφωνη απόφαση η οποία έχει κατατεθεί στο Δήμο  και έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες.

Ακόμη μια σημαντική αναφορά έγινε στην  δημιουργία μονάδας  Ανανεώσιμων  πηγών  ενέργειας σε δημοτική έκταση ,που θα μειώσει δραστικά  το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος των αγροτών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες του Γαλατά καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο το ποσό των 300000 προς την ΔΕΗ για να μπορούν να αρδέψουν τις καλλιέργειες τους μέσω του ΤΟΕΒ.

Ο κ. Καραγκούνης για το θέμα της παραλιακής  ζώνης του Κρυονερίου δεσμεύτηκε να ενημερώσει το υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη αλλά επίσης θα  ζητήσει συνάντηση του με την κοινότητα Γαλατά στη οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος.

Ωστόσο για το θέμα της δημιουργίας ΑΠΕ τόνισε  πως πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ(ΣΕΣ) 2014-19 και είναι ένα έργο το οποίο θα φέρει ανάπτυξη στη περιοχή.

20141122_154911 20141122_151058 20141122_154905 20141122_151030

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...