Γαλλία: «Συναγερμός» των αρχών ασφαλείας ενόψει επετείου και τελικού Μουντιάλ

Γαλλία: «Συναγερμός» των αρχών ασφαλείας ενόψει επετείου και τελικού Μουντιάλ

Δώδεκα χιλιάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής έως και την Κυριακή, ενόψει της εθνικής επετείου της Γαλλίας και του τελικού του Μουντιάλ, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας. Επίσης, θα κινητοποιηθούν περίπου 3.000 στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εθνική επέτειο από την Παρασκευή το βράδυ (π.χ. σόου πυροτεχνημάτων), αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτείται και από τον τελικό του Παγκόσμιου Κύπελλο Ποδοσφαίρου, μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας, την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, σ’ ένα πλαίσιο «τρομοκρατικής απειλής», όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής, Μισέλ Ντελπουές. Για τον λόγο αυτό μια δύναμη 4.000 μελών των υπηρεσιών ασφαλείας θα αναπτυχθεί την Κυριακή με αφορμή τον τελικό.

Οι γαλλικές αρχές έχουν προβλέψει την αναμετάδοση του αγώνα σε γιγάντια οθόνη, σε μια ειδικά διαμορφωμένη «ζώνη φιλάθλων», στον εθνικό κήπο Σαμπ ντε Μαρ, ενώ ο χώρος θα περιφραχθεί από κιγκλιδώματα και θα έχουν οριστεί έξι είσοδοι πρόσβασης, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, «ενισχυμένοι έλεγχοι» θα διεξάγονται σε μια τεράστια περίμετρο.

Σ’ αυτή τη «ζώνη φιλάθλων» θα μπορούν να προσέλθουν έως και 90.000 θεατές.

«Θα σταματήσουμε να επιτρέπουμε την είσοδο στο πλήθος μόλις συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός» σημείωσε ο Ντελπουές, που συνέστησε στους πολίτες να «προσέλθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα, από τις 13.00, ώρα Γαλλίας». Σε κοντινή απόσταση, ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός την Κυριακή για λόγους ασφαλείας, όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση του μνημείου.

«Στην περίπτωση νίκης της ομάδας της Γαλλίας, οι πανηγυρισμοί θα συνοδευτούν από σκηνές αγαλλίασης και μαζικές συγκεντρώσεις, από τις οποίες έχουμε πάρει μια πρόγευση» μετά τον ημιτελικό, πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση.

«Εάν η ομάδα μας κερδίσει το Μουντιάλ, θα διασφαλίσουμε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε μια τεράστια περίμετρο» στο δυτικό Παρίσι, ανέφερε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337204-Gallia-Synagermos-ton-archon-asphaleias-enopsei-epeteioy-kai-telikoy-Moyntial ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...