Γεννηματά:Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος

fofi-gennimata-pasok-2«Ο κίνδυνος της δεξιάς παλινόρθωσης δημιουργείται από τις πολιτικές και την ανικανότητα της κυβέρνησης (του κ. Τσίπρα)», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα Νέα, συμπληρώνντας ότι η άρνηση του πρωθυπουργού να συζητήσει το αναλογικό σύστημα που προτείνε το κόμμα της, «θα χαρίσει στον επόμενο προικοθήρα της εξουσίας προίκα 50 έδρες».

Χαρακτηρίζει διαχρονικό πολιτικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι θα σταθεί απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «κάθε μέρα και περισσότερο οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν ίδιοι σε πολλές πτυχές της πολιτικής τους. Συνεχίζουν το παιχνίδι του κακέκτυπου δικομματισμού με το «φύγε εσύ να έλθω εγώ», που κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της κρίσης 6 χρόνια τώρα».

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα κυβερνητικών συνεργασιών είναι σαφής, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος!»,, σήμειώνει.

Για το ενδεχόμενο διενέργειας συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι:α δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για τυχοδιωκτισμούς και επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς. «Ούτε γίνονται κάθε φορά που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στριμώχνεται και σκέφτεται «Δεν ξέρω τι να κάνω ας ζητήσω τη βοήθεια του κοινού»», συνεχίζει.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «αυτές είναι επινοήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και κινούνται στα όρια παράβασης των κανόνων του Δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Μιλώντας για τις σχέσεις με τη ΔΗΜΑΡ μετά τη διαφοροποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου στο θέμα του εκλογικού νόμου, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλώνει ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει. Προχωράμε όλοι μαζί». «Προφανώς θα προτιμούσα να μην είχε προκύψει αυτό το θέμα. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως είναι δεδομένη η αυτονομία των κομμάτων που την συγκροτούν», καταλήγει.

The post Γεννηματά:Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...