Γερμανία: Αντί απέλασης επιδόματα σε σωματοφύλακα του Μπιν Λάντεν

Γερμανία: Αντί απέλασης επιδόματα σε σωματοφύλακα του Μπιν Λάντεν

Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Τυνήσιος Σάμι Α. πήγε το 1997 στη Γερμανία για σπουδές. Το 1999 όμως ήταν ήδη σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της αλ-Κάιντα (που θα πει «Η Βάση» στα αραβικά) κι μετά από λίγο εντάχθηκε στη φρουρά του Μπιν Λάντεν. Κάποια στιγμή μετά την πτώση των Ταλιμπάν επέστρεψε στη Γερμανία όπου παντρεύτηκε κι απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο Τυνήσιος μπήκε στο στόχαστρο των αρχών και από το 2006 προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον απελάσουν καθώς θεωρείται «επικίνδυνος ισλαμιστής κήρυκας»

Παρ’ όλα αυτά ο 42χρονος σήμερα Σάμι Α. υποχρεούται απλά να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η απέλαση του έχει παγώσει καθώς οι δικαστικές αρχές αποφάνθηκαν πως διατρέχει κίνδυνο απάνθρωπης μεταχείρισης αν επιστρέψει στη χώρα του. Σε αυτό το πλαίσιο, όχι μόνο συνεχίζει να μένει στη Γερμανία αλλά και λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα ύψους 1.167,48 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, ο Σάμι Α. λαμβάνει από τα κρατικά ταμεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας 194 ευρώ για τον ίδιο, άλλα τόσα τη γυναίκα του, ενώ για τα τέσσερα παιδιά παίρνει ποσά που κυμαίνονται από 133 έως 157 ευρώ. Τέλος, ο 42χρονος λαμβάνει επιδόματα που δεν αποκαλύφθηκαν γιατί θεωρούνται προσωπικά δεδομένα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/329613-Germania-Anti-apelases-epidomata-se-somatophylaka-toy-Mpin-Lanten ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...