Γερμανία: Προς το Υπουργείο Εξωτερικών ο Σουλτς

Γερμανία: Προς το Υπουργείο Εξωτερικών ο Σουλτς

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για το κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοίνωσε και επισήμως ο Μάρτιν Σουλτς, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως η απόφαση για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό επικυρωθεί από τα μέλη του κόμματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, ο κ. Σουλτς δικαιολόγησε την απόφαση να μην είναι και αντικαγκελάριος – θέση την οποία θα αναλάβει, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς – παραπέμποντας στο γεγονός ότι και ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δεν ήταν Αντικαγκελάριος όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, ενώ επικαλέστηκε και τις υποχρεώσεις που θα έχει εκτός Γερμανίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου, τον κ. Σουλτς θα διαδεχθεί στην ηγεσία του SPD η επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος στην Μπούντεσταγκ Αντρέα Νάλες.

Η ψηφοφορία των 460.000 μελών του SPD θα διεξαχθεί μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου και το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 4 Μαρτίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/320647-Germania-Pros-to-Ypoyrgeio-Exoterikon-o-Soylts ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...