Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να επηρεάσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να επηρεάσουν τον σχηματισμό κυβέρνησης

Στον κίνδυνο ξένες δυνάμεις να επιχειρήσουν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, αναφέρθηκε ανώτατος αξιωματούχος των γερμανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου δεν καταγράφηκαν φαινόμενα ανάμειξης ξένης χώρας, όπως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ο Μπούρκχαρντ Έβεν, επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας BfV, είπε ότι μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζει η Ρωσία, άσκησαν προπαγάνδα, σε μικρή κλίμακα, που ωστόσο δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι χειρότερο.

«Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές… δεν αντιμετώπισαν μεγάλες επιθέσεις, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι ακόμα και μετά τις εκλογές τέτοιου είδους απόπειρες είναι πιθανές, για παράδειγμα προκειμένου να επιχειρήσουν να δυσφημίσουν (αξιωματούχους) ή να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης» σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες ότι αναμειγνύεται στις εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον Έβεν, ΜΜΕ που στηρίζει η Ρωσία όπως το Sputnik ή το RT δημοσίευσαν πολλά προπαγανδιστικά άρθρα πριν από την ψηφοφορία. «Δεν νομίζω ότι επηρέασαν τις εκλογές, συνολικά… ή ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό» τόνισε. «Όμως, υπήρξε μια απόπειρα και οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Και ο κίνδυνος αυξάνεται, δεν ελαττώνεται». Ο επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την κάλυψη των γερμανικών εκλογών από ξένα ΜΜΕ. Ωστόσο, ο Στέφαν Μάιστερ από το Γερμανικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι σε πολλούς ρωσικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα που αναρτούσαν οι χρήστες ξαφνικά σταμάτησαν να είναι υπέρ του κόμματος της Αριστεράς και επιδοκίμαζαν το ακροδεξιό AfD.

Μια άλλη ερευνήτρια που συνεργάζεται με το Συμβούλιο, η Σάρα Πάγκουνγκ, επικαλέστηκε επίσης εκατοντάδες tweet που εστάλησαν με την ετικέτα “Wahlbetrug” ή εκλογική νοθεία, την ημέρα των εκλογών εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Κένεν, επικεφαλής της διεύθυνσης ασφάλειας του κυβερνοχώρου στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι Γερμανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά οποιαδήποτε απόπειρα επηρεασμού των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303176-Germanikes-mystikes-yperesies-phoboyntai-oti-xenes-dynameis-mporei-na-epereasoyn-ton-schematismo-kyberneses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...