Γεροβασίλη: Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Γεροβασίλη: Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τρίτη 23/02/2016 – 13:44

εκβιαστές

Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, είπε για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, «φερόμενων ή και λίγο δημοσιογράφων», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την κρατική διαφήμιση.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ, ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ.

«Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σε αυτό τον τομέα.

Συνωμοσιολογία τα περί google

Παράλληλα, με αφορμή δημοσίευμα που φιλοξένησε, ως αναδημοσίευση, η προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα left.gr και υποστήριζε ότι η Google εξυφαίνει συνωμοσία σε συνεργασία με μεγάλα ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης, η κυβέρνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισήμανε:

«Δημοσιεύματα που κάνουν μερικές υποθέσεις τα βλέπουμε, τα εξετάζουμε, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν αρκετά σοβαρά. Θα πρέπει να υπάρχουν άλλα στοιχεία και να μην πρόκειται για μια συνωμοσιολογική διαδικασία».

Στον εισαγγελέα το μεσημέρι οι τρεις δημοσιογράφοι

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...