Γιάννενα, η πόλη της Ηπείρου με την ομιχλώδη ομορφιά

Γιάννενα, η πόλη της Ηπείρου με την ομιχλώδη ομορφιά
Τα Γιάννενα αποτελούν μια από τις πιο ζωντανές και πλουραλιστικές πόλεις της Ελλάδας.
Η ιστορία και η παράδοση της ευρύτερης περιοχής έχουν αναμειχθεί τόσο καλαίσθητα με την σύγχρονη ζωή των κατοίκων που το αποτέλεσμα είναι ο απόλυτος καμβάς για να περάσει κανείς υπέροχα σαν ταξιδιώτης εκεί.

Η πόλη εκτείνεται γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, που «φαντάσματα» από τα 483 χρόνια της οθωμανικής κατοχής έχουν κατοικήσει στο κάστρο, στα σπίτια και στους δρόμους της. Τα Γιάννενα είναι μέρος ζωντανό, με κινητικότητα και πολλούς νέους ανθρώπους και φοιτητές που δίνουν ξεχωριστό παλμό. Οι βόλτες στο παραλίμνιο κομμάτι, με ή χωρίς ποδήλατο, είναι μοναδικές καθώς στη διαδρομή δεσπόζουν προστατευτικά πλατάνια και ιδιαίτερα γλυπτά.

Τα σημεία τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε είναι ειλικρινά πάρα πολλά. Εάν πρέπει να ξεχωρίσουμε μερικά top, αυτά είναι τα εξής: το Κάστρο, με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, το τζαμί και το Ιτς Καλέ. Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαν περιεχόμενο και σαν αρχιτεκτονικό μνημείο (κτίσμα του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη). Δεν πρέπει να παραλείψετε μια περιήγηση στο νησάκι της κυρά Φροσύνης που φτάνετε με τα μικρά πλοιάρια από το Μόλο και τέλος την επιβεβλημένη επίσκεψη στο Σπήλαιο του Περάματος.

Από τα Γιάννενα μπορείτε να ξεκινήσετε και να βρεθείτε σε πολλούς προορισμούς συγκινητικής ομορφιάς. Τα Ζαγοροχώρια ή τα Τζουμέρκα, με τις τοξωτές γέφυρες και τα νερά από τον Βοϊδομάτη ή τον Αώο, είναι ένα τεράστιο πεδίο στο οποίο ιδίως ο χειμερινός ταξιδιώτης θα απολαύσει τη φύση και δραστηριότητες με άλογα, rafting και πεζοπορίε



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...