Γιατί δεν πρέπει να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση
Ξέρουμε ότι οι ειδικοί συστήνουν να μην καταναλώνουμε τα γεύματά μας καθώς παρακολουθούμε τηλεόραση, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε έξτρα κιλά. Γιατί όμως;
Υπάρχουν δύο πράγματα που συμβαίνουν όταν καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση και τρώμε ή τσιμπολογάμε. Το ένα είναι ότι τρώμε περισσότερο γιατί παρασυρόμαστε από αυτό που παρακολουθούμε και δεν παρατηρούμε τι και πόσο φάγαμε, ούτε αντιλαμβανόμαστε αν χορτάσαμε ή όχι και συνεχίζουμε να τρώμε. Το άλλο είναι ότι σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal Appetite, το «μασούλημα» μπροστά στην τηλεόραση μας κάνει να τρώμε περισσότερα σνακ όχι μόνο όσο παρακολουθούμε τηλεόραση, αλλά και αργότερα μέσα στην ημέρα.
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, βρέθηκε συγκεκριμένα ότι εθελόντριες που έφαγαν το μεσημεριανό τους γεύμα χαζεύοντας στην τηλεόραση τη μία μέρα και μακριά από αυτήν την επόμενη, όταν τους προσφέρθηκαν μπισκότα αρκετές ώρες αργότερα, κατανάλωσαν 20% περισσότερα την ημέρα που γευμάτισαν μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτό που συμβαίνει εδώ, έχει να κάνει και πάλι με το ότι μπροστά στην τηλεόραση ξεχνιόμαστε και μπορεί ακόμη και να μην αντιλαμβανόμαστε ότι τρώμε, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να καταναλώνουμε και πάλι διάφορα σνακ, μη νιώθοντας ότι έχουμε τραφεί αρκετά.
Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όταν τρώμε πρέπει να αποφεύγουμε όλες τις δραστηριότητες που μας αποσπούν την προσοχή, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε ακριβώς τι και πόσο τρώμε και πότε πρέπει να σταματήσουμε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...