Γιατί φεύγουν απο τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα

Γιατί φεύγουν απο τον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα

Η πρόσφατη παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο με τις φωτογραφίες των πρώην συνεργατών του Πρωθυπουργού που έχουν φύγει ή έχουν απομακρυνθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με βελούδινο τρόπο.

Στο ρόστερ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα που αντικαταστάθηκαν μετά από μία περίοδο όπου βρέθηκαν πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό εντάσσονται ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Πανούσης, ο Τάσος Κορωνάκης και τέλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τελικά τι οδηγεί στο οριστικό διαζύγιο τον Τσίπρα και συνεργάτες του στενούς του επιτελείου ακόμα και προσωπικούς του φίλους;

Η βίαιη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα και η στροφή στον ρεαλισμό που έφερε η συμφωνία με τους δανειστές ή ότι ο Αλέξης Τσίπρας ….βγάζει έναν διαφορετικό εαυτό μετά την ψήφιση του Μνημονίου όπου δεν διστάζει να απομακρύνει και στενούς του φίλους και συνεργάτες από θέσεις κλειδιά προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η συμφωνία με τους δανειστές. Για κάποιους εντός του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν με κλειστά μάτια τον Αλέξη Τσίπρα, οι κινήσεις αυτές δείχνουν πολιτική …ωριμότητα. Για ένα τμήμα της Αριστεράς δείχνει πολιτικό αμοραλισμό και «πάντρεμα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει το χάρισμα να διαλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες.Όπως και αν ερμηνευτεί η τακτική του πρωθυπουργού, αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι μέσα σε 10 μήνες τουλάχιστον 6 στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, απομακρύνθηκαν ή αντικαταστάθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γιάννης Βαρουφάκης:

Το asset για την ελληνική οικονομία που έφυγε ανεπιστρεπτί από την κυβέρνηση. Ήταν ο ροκ στάρ της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα. Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ο Γιάνης Βαρουφάκης τάρασσε τα νερά των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και έκανε άνω κάτω τα Eurogroup που συμμετείχε. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε asset για την ελληνική οικονομία. Τον είχε υπερασπιστεί με πάθος στην βουλή όταν το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών κατά την διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές ο Γάννης Βαρουφάκης αντικαταστάθηκε από τον Ευ. Τσακαλώτο και τράβηξε τον δικό του πολιτικό δρόμο, χωρίς αντιπαραθέσεις και δημόσιες συγκρούσεις. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Η στενή φίλη του Πρωθυπουργικού ζεύγους που έφτασε στο σημείο να παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον …Παπαδόπουλο. Έχει μείνει στην σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία για τις πολύωρες συνεδριάσεις και τα εμπόδια που δημιουργούσε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές έγιναν για να απομακρυνθεί η Κωνσταντοπούλου από την θέση της και να φύγει ο Λαφαζάνης από το κόμμα.

Διατηρούσε ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με τον Αλέξη Τσίπρα και την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα. Όταν παντρεύτηκε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρευρεθεί στην γαμήλια τελετή  μαζί με λίγους στενούς φίλους και συγγενείς. Ο σύζυγος της Facebook έδινε τα …ρέστα του για τον Αλέξη Τσίπρα.  Με μπαράζ αναρτήσεων στο λογαριασμό του στο Facebook ο σύζυγος της προέδρου της προέδρου της Βουλής, Απόστολος Μάντης έδειχνε  την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην απόφαση του για δημοψήφισμα.Μάλιστα,  η πρώτη σελίδα του λογαριασμού του στο Facebook έμοιαζε με σελίδα φαν κλαμπ του Αλέξη Τσίπρα. Στις 17 Ιουνίου 2015 – λίγους μόλις μήνες πριν – συνεδρίαζε η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος παρουσία του Πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας».

Ημέρες αργότερα ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και της τότε Προέδρου της Βουλής η οποία έφτασε στο σημείο να δηλώνει σε συνεντεύξεις της ότι ο Πρωθυπουργός της θυμίζει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Γιάννης Πανούσης:

Από επιλογή του Τσίπρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – κόκκινο πανί για την κυβέρνηση. Ο γνωστός εγκληματολόγος τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και σε κομματικές δυνάμεις που πρότασσαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που η κόντρα του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε φύγει εκτός ελέγχου, και  ο Γ. Πανούσης είχε ανοιχτά μέτωπα με τη Ραχήλ Μακρή, τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά καιπολλά στελέχη που όπως ο ίδιος τόνισε, τον βλέπουν ως «αρχιμπάτσο», ο Αλέξης Τσίπρας με μία απόφαση μετέφερε  τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ από τον Νίκο Βούτση στον κ. Πανούση, σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό. «Η αστυνομία δεν πρέπει να παρεμβαίνει όταν πέφτουν βόμβες μέσα σε μια διαδήλωση; Τι πρέπει να κάνει, να αφήσει να καούν οι διαδηλωτές;», είχε πει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του υπερασπιζόμενος τον Γ. Πανούση.

Μετά την αντικατάσταση του Γιάννη Πανούσης με τον Νίκο Τόσκα και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού ότι απειλείται  ζωή του από τρομοκράτες, έχει ξεκινήσει νέος πόλεμος από την κυβέρνηση που χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό σεναριογράφο.

Γ. Σακελλαρίδης:

Ο φέρελπις πολιτικός που είπε αντίο στο Μαξίμου. Ο Γ. Σακελλαρίδης υπήρξε προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από τα χρόνια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αθήνα ως υποψήφιος δήμαρχος στην θέση του Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όπου ο Γ. Σακελλαρίδης μπήκε στο Μαξίμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το δημοψήφισμα και μετά η συμφωνία με τους δανειστές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην ομάδα των 53+ που ανήκει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ένας ακόμα φίλος του Αλέξη Τσίπρα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο Τάσος Κορωνάκης παραιτείται ξαφνικά από γραμματέας της ΚΕ.Λίγο καιρό αργότερα παραιτείται από βουλευτής και ο Γ. Σακελλαρίδης. Μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού ή το είχε ανακοινώσει ο ίδιος; Τις τελευταίες ημέρες έγινε ένας πόλεμος πληροφοριών στα ΜΜΕ από στελέχη του Μαξίμου και τον Γ. Σακελλαρίδη παρουσιάζοντας την δική τους εκδοχή στην αποχώρηση Σακελλαρίδη. Στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του ενώ ο ίδιος ο Σακελλαρίδης μετά τα πρώτα δημοσιεύματα άρχισε να διαρρέει ότι είχε ανακοινώσει στον Πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί δύο ημέρες πριν, αναφέρει το the toc



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...