Γ.Μπαρμπόπουλος (Δ/ντής 1ου Γ.Ε.Λ.Ναυπάκτου):Η δημοκρατία επιβάλλει να σεβόμαστε το νόμο και τις διαδικασίες που αυτός ορίζει.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Κύριοι, επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα στον τύπο που αφήνουν να εννοηθεί ότι για την κρίση στη σχολική μονάδα στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι υπάρχει πιθανή ευθύνη του υποφαινομένου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τις κατά νόμο ενέργειές μου για να αντιμετωπισθεί το θέμα των συνοδών της πολυήμερης εκδρομής της Γ τάξης στο εξωτερικό. Πραγματοποίησα 3 συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων στις 2-11-2017, 6-11-2017 και 9-11-2017. Στην τρίτη συνεδρίαση παρουσία μάλιστα του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ατωλοακαρνανίας, παρουσία της προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και των εκπροσώπων των μαθητών του δεκαπενταμελούς, ομόφωνα, το θέμα των συνοδών είχε αίσιο τέλος. Η απόφαση όμως αυτή σε μια ομάδα γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών δεν άρεσε και προκειμένου να την αλλάξει, στις 14-11-2017 με εγκλώβισαν στο προαύλιο χώρο του σχολείου οχλαγωγούντες . Εσφαλμένα αναφέρεται ότι συνεκάλεσα την Γ. Συνέλευση των Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου, αφού δεν έχω καν το δικαίωμα αυτό. Οι παριστάμενοι γονείς ήταν γονείς ορισμένων μαθητών υποψηφίων για την εκδρομή. Ο νόμος ορίζει λεπτομερώς τα όργανα που παίρνουν τις αντίστοιχες αποφάσεις και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν και ισχύει έναντι πάντων. Η δημοκρατία επιβάλλει να σεβόμαστε το νόμο και τις διαδικασίες που αυτός ορίζει.

Παρακαλώ να δημοσιευτούν, ως ο νόμος ορίζει, ευθύς αμέσως όταν λάβετε το παρόν, οι απόψεις μου και να τύχουν ίσης μεταχείρισης ( πρωτοσέλιδο, πηχυαίοι τίτλοι ή άλλο), ώστε να υπάρχει σφαιρική αντίληψη για τα διαδραματισθέντα, της κοινής γνώμης.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Μπαρμπόπουλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριε Λυκειαρχα δεν σας γνωρίζω. Είμαι ένας απλός πολίτης που στο παρελθόν διετέλεσα σε αυτό το Λύκειο πρόεδρος του συλλόγου γονέων για τέσσερα συνεχή έτη. Το αναφέρω για να δείξω ότι ίσως έχω κάποια αίσθηση των αιτίων για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί.
    Κύριε Λυκειαρχα το ερώτημα που τίθεται είναι:
    Γιατί η λύση που τελικά επικράτησε δεν δόθηκε από την αρχή?
    Τέλος καλό όλα καλά και τις ειλικρινείς ευχές μου για εποικοδομητικό σχολικό έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...