ΔΕΥΑΝ: Μειώσεις στα τιμολόγια 5% – Ευκολίες στις νέες συνδέσεις – Αγώνας για εισπράξεις.

-Διαβάστε την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ για το 2015

Μειωμένα κατά 5% προς όλους, θα είναι τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) για το 2015 σύμφωνα με την εισήγηση που αναμένεται να έρθει για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα,αναμένεται οι μειώσεις αυτές να επεκταθούν και στις νέες συνδέσεις,ενώ υπάρχει η πρόταση να καταβάλλεται το 35% της τιμής σύνδεσης και το υπόλοιπο να πληρώνεται σε δόσεις των 30 ευρώ/μήνα μέχρι την οριστική εξόφληση.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στον αντίποδα των μειώσεων η επιχείρηση αναμένεται να “σφίξει τα λουριά” στους κακοπληρωτές οι οποίοι κατά συνήθεια δεν πληρώνουν σε βάρος των τακτικών πελατών που εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.Θα πρέπει,λένε εκεί στην επιχείρηση ο λογαριασμός της ύδρευσης-αποχέτευσης να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα όπως οι υπόλοιποι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας,αφού μόνο έτσι δεν θα επιρρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

 -Μειώσεις 5% σε ύδρευση-αποχέτευση σε όλο το δήμο Ναυπακτίας.

Για τις Δ.Ε.Ναυπάκτου-Αντιρρίου

Σύμφωνα με την πρόταση λοιπόν της επιχείρησης το πάγιο της ύδρευσης από τα 17,53 γίνεται 16,66 ενώ παραμένει το ειδικό τέλος του 80%.

Η ενιαία κλιμάκωση της τιμής της κατανάλωσης της ύδρευσης σε οικίες και επιχειρήσεις /τ.μ με 6 μηνιαία χρέωση για να αποφευχθούν σπατάλες στο νερό θα έχει ως εξής:

Aπό 0 κ.μ.- 30 κ.μ. ανά 6 μηνιαία χρέωση να ισχύει τιμή 0,00 ευρώ /κ.μ

Από 31 κ.μ.- 100 κ.μ. ανά 6 μηνιαία χρέωση να ισχύει τιμή 0,33 ευρώ/κ.μ από τα 0.34 ευρώ /κ.μ.

Από 101 κ.μ – 180 κ.μ ανά 6 μηνιαία χρέωση να ισχύει η τιμή 0,49 ευρώ / κ.μ. από 0,51 ευρώ που ίσχυε.

Από 181 κ.μ – 250 κ.μ ανά 6 μηνιαία χρέωση να ισχύει η τιμή 0,65 / κ.μ. από 0,68 ευρώ που ίσχυε

Από 251 κ.μ.- πάνω ανά 6 μηνιαία χρέωση να ισχύει η τιμή 0,81 ευρώ /κ.μ. από 0,85 ευρώ

Στις περιοχές όπου γίνονται μετρήσεις μια φορά το χρόνο,θα εκδίδονται 3 λογαριασμοί το χρόνο δύο παγίων (από 12,89 σε 12,25 ευρώ) και ένας εκκαθαριστικός.

Για τις τοπικές κοινότητες Βελβίνας,Βλαχομάνδρας (πλην Μπανιάγια την τιμή),Νεοκάστρου,Παλαιοχωρακίου και Ριγανίου προτείνεται μια μέτρηση το χρόνο με μείωση επίσης 5%.

Για τη Δ.Ε.Χάλκειας προτείνεται η έκδοση δύο λογαρισμών το χρόνο.Οι λογαριασμοί αυτοί θα είναι εκκαθαριστικοί.

Για τις εσωτερικές συνδέσεις το πάγιο γίνεται 16,40 το εξάμηνο από 17,26 που ίσχυε.

Για τις εξωτερικές συνδέσεις το πάγιο ορίζεται στα 25,23 ανά εξάμηνο από 26,55 που ίσχυε.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές επιβαρύνονται επίσης με το τέλος 80% & ΦΠΑ.

Για τις Δ.Ε. Αποδοτίας-Πλατάνου-Πυλλήνης προτείνεται η έκδοση και αποστολή ενός λογαριασμού παγίου από 40,65 πλέον ΦΠΑ (50 ευρώ) γίνεται 38,62 πλέον ΦΠΑ (47,5 ευρώ) ανά έτος.Η έκδοση των λογαριασμών θα πραγματοποιείται κατά το πρώτο 6 μηνο του έτους.

 

Το Τέλος σύνδεσης οικιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο ύδρευσης Ναυπακτίας προτείνεται ως τιμή τέλους από 135 ευρώ σε 128,25 ευρώ και επιχειρήσεων από 190 ευρώ σε 180,50 συν ΦΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Για την περίπτωση τελών ύδρευσης των αγροτεμαχίων προτείνεται η έκδοση δύο παγίων (30,94) και δύο εκκαθαριστικών όπως στις οικίες – επιχειρήσεις με την εξής κλιμάκωση

Από 0-30 κ.μ. / 6 μηνο  0,00 /κ.μ.

Από 31-60 κ.μ. /6 μηνο 0,90/κ.μ.

Από 61- 100 κ.μ / 6 μηνο 1,20 / κ.μ.

Από 101- πάνω / 6 μηνο 1,50 / κ.μ.

 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Προτείνεται η έκδοση και αποστολή τεσσάρων λογαριασμών ανά τρίμηνο

Το πάγιο της αποχέτευσης καθορίζεται πλέον στα 11,40 ευρώ το α’ εξάμηνο από 12 ευρώ που ίσχυε.

Τον Ιούνιο ο εκκαθαριστικός.Εκκαθάριση αποχέτευσης ισόποση της κατανάλωσης ύδρευσης του α’ εξαμήνου και τέλος χρήσης υπονόμου μειώνεται στα 1,712 ευρώ από 1,80 ευρώ.

Τα ίδια ισχύουν και για το δεύτερο 6 μηνο.

ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΙΚΙΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η τιμή τέλους σύνδεσης οικιών από 3,70 ευρώ/τ.μ. γίνεται 3,52 ευρώ /τ.μ. συν το ΦΠΑ το οποίο θα υπολογίζεται σύμφωνα με την οικοδομική άδεια και των επιχειρήσεων από 4,5 ευρώ / τ.μ. σε 4,28 ευρώ /τ.μ. με ελάχιστη χρέωση τα 370 ευρώ και 450 ευρώ αντίστοιχα.

 

Η πληρωμή του τέλους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης και της δαπάνης σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης (είτε αθροιστικά είτε μεμονωμένα) μπορεί να γίνει είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού,είτε με την καταβολή περίπου του 38% της συνολικής αξίας και το υπόλοιπο σε δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30 ευρώ / μήνα και έως 24 μηνιαίες δόσεις.

-ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τέλος υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες όπως των πολυτέκνων και ΑΜΕΑ άνω του 80% όπου προτείνεται η μείωση κατά 40% της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι την κατανάλωση των 150 κ.μ. (εξάμηνο)  για υδρόμετρα πρώτης κατοικίας.Για επιπλέον κατανάλωση η χρέωση θα ακολουθεί το κανονικό τιμολόγιο.

Για τα ΑΜΕΑ από 67 – 80 %  μείωση επί της κατανάλωσης κατά 20 % για τους λογαριασμούς πρώτης κατοικίας ή μισθωμένης,λαμβανομένων υπ’οψιν των εισοδηματικών κριτιρίων της Πρόνοιας και για καταναλώσεις μέχρι τα 100 κ.μ. / εξάμηνο

Για Νεφροπαθείς (τελικού σταδίου),μείωση επί της κατανάλωσης 40% για λογαριασμούς πρώτης κατοικίας ή μισθωμένης,λαμβανομένων υπ’οψιν των εισοδηματικών κριτιρίων της Πρόνοιας και για καταναλώσεις μέχρι τα 100 κ.μ. / εξάμηνο.

Για τους Άπορους (εισόδημα τεκμαρτό ή πραγματικό κατά τα δύο τελευταία έτη μέχρι 3000 ευρώ) και με ετήσιο έλεγχο,να μην εκδίδεται λογαριασμός για καταναλώσεις μέχρι τα 60 κ.μ./εξάμηνο.Η απαλλαγή αφορά του λογαριασμούς πρώτης κατοικίας.ή μισθωμένης.

Για τις Μονογονεικές οικογένειες  μείωση επί της κατανάλωσης κατά 20 % για τους λογαριασμούς πρώτης κατοικίας ή μισθωμένης,λαμβανομένων υπ’οψιν των εισοδηματικών κριτιρίων της Πρόνοιας και για καταναλώσεις μέχρι τα 60 κ.μ. / εξάμηνο και με ετήσιο επανέλεγχο.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,Ξενοδοχεία,συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων και τις επιχειρήσεις γενικά υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνεται η ενιαία κλιμάκωση της τιμής κατανάλωσης με 0,48 ευρώ/τ.μ. από 0,50 που ίσχυε,για ύδρευση και 0,48 ευρώ / τ/μ. αντί 0,50 ευρώ / τ.μ.  για τις αποχετεύσεις.

Για τα δημόσια και δημοτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα,για τα σχολεία προτείνεται η τιμολόγιση τους ολοκληρωτικά χωρίς κλίμακα με 0,33, ευρώ /τ/.μ. από 0,34 ευρώ / τ.μ. για ύδρευση χωρίς το ειδικό τέλος του 80%.

Για αποθήκες και Ποιμνιοστάσια προτείνεται η ίδια χρέωση με τα Αγροτεμάχια..

Για του Μακροχρόνιους τέλος ανέργους,τρίτεκνους καθώς και για τους οικοδόμους που έχουν μέχρι 60 ημερομίσθια κατ’ετος,με εισοδηματικά κριτήρια όπως ορίζονται από την Κοιν.πρόνοια για τους οικονομικά αδύνατους προτείνεται μείωση κατά 20% της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι την κατανάλωση των 150 τ.μ. (εξάμηνο) για υδρόμετρα πρώτης κατοικίας.

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γεια σας,
    Βλέποντας την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ στις ειδικές κατηγορίες βλέπω δύο κατηγορίες που δεν συμφωνούν.
    1. Η μια κατηγορία είναι ΑΜΕΑ άνω του 80% όπου προτείνεται η μείωση κατά 40% της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι την κατανάλωση των 150 κ.μ. (εξάμηνο)
    2. Η άλλη κατηγορία είναι Νεφροπαθείς (τελικού σταδίου),μείωση επί της κατανάλωσης 40% για λογαριασμούς πρώτης κατοικίας ή μισθωμένης λαμβανομένων υπ’ όψιν των εισοδηματικών κριτηρίων της Πρόνοιας και για καταναλώσεις μέχρι τα 100 κ.μ. / εξάμηνο.
    Και στις δυο κατηγορίες προβλέπετε μείωση 40% αλλά,
    στην πρώτη μέχρι την κατανάλωση των 150 κ.μ. (εξάμηνο)
    στην δεύτερη μέχρι την κατανάλωση των 100 κ.μ. (εξάμηνο)
    Οι νεφροπαθείς έχουν ποσοστό 80% και άνω
    Ας μας πει η ΔΕΥΑΝ τους Νεφροπαθείς σε πια κατηγορία θα τους εντάξει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...