ΔΗ.ΜΤΟ. Ναυπακτίας: Η κυβερνητική ανασφάλεια, η απλή αναλογική και η θεωρία του χάους.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε διαρκείς κυβερνητικές ανακοινώσεις-διαρροές σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και για το εάν αυτές θα συμπέσουν με τις εθνικές και τις ευρωεκλογές. Οι συνεχείς αυτές αλλαγές εκλογικών σεναρίων, αποτελούν την πιο κραυγαλέα απόδειξη της ανασφάλειας και του πανικού της κυβέρνησης και αποκαλύπτουν τις προσπάθειες του κυβερνητικού συνασπισμού να αποπροσανατολίσει κοινωνία και πολιτικές δυνάμεις.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να οδηγήσει στο χάος την χώρα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι την ενδιαφέρουν μόνο τα πολιτικά οφέλη και όχι οι θυσίες του λαού, ο οποίος καταβάλλει βαρύ τίμημα για την ανόρθωση της χώρας. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα διστάσει να ξαναπαίξει τη χώρα στα ζάρια προκειμένου να αποφύγει την εκλογική συντριβή. Διότι αυτό θα συμβεί αν προκαλέσει τριπλές εκλογές. Η χώρα θα μείνει για μήνες ακυβέρνητη τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην πολιτική μας ιστορία και ελπίζουμε να μην επαληθευθεί το σενάριο της πλήρους ακυβερνησίας που διαφαίνεται να προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακυβερνησία θα δημιουργηθεί και με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους Δήμους και τις Περιφέρειες με την ψήφιση του «Κλεισθένη». Η απλή αναλογική είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, και θα πλήξει και την αξιοπιστία της Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο,  η κυβέρνηση καταλήγει στην επιλογή της απλής αναλογικής για τους εξής λόγους:

  • Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει ερείσματα στην αυτοδιοίκηση. Δεν τα απέκτησε το 2014, που όπως αποδείχθηκε ήταν καλός πολιτικός χρόνος για εκείνους, και συνεπώς δεν πρόκειται να τα αποκτήσει ούτε τώρα.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεολογίας, δεν επιθυμούν την σε οποιοδήποτε επίπεδο ελευθερία επιλογών και την ύπαρξη ανεξάρτητων θεσμών. Έτσι, επιδιώκουν με την απλή αναλογική να δημιουργήσουν συνθήκες ακυβερνησίας σε Δήμους και Περιφέρειες, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κάποιον κρατικό αξιωματούχο (π.χ. Υπουργός ή διορισμένος Γραμματέας).
  • Η κατανομή των κονδυλίων αλλά και οι τοπικές πολιτικές, δε θα γίνονται σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες και το πρόγραμμα των αιρετών που έχουν επιλέξει οι δημότες, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κόμματος!

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποφύγει την εκλογική συντριβή όχι μόνο δεν σέβεται τη χώρα και τις θυσίες του λαού, αλλά φαίνεται ότι δεν σέβεται  ούτε τους Έλληνες εκλογείς που ζουν πέρα από τα σύνορά μας, απαγορεύοντάς τους με καθεστωτικές πολιτικές πρακτικές να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες.

Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα του δείξουν το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσερπέλης Νικόλαος

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μακκός Νικηφόρος

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λουκόπουλος Αριστείδης

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...