ΔΝΤ: Χωρίς Τόμσεν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά στο Παρίσι

ΔΝΤ: Χωρίς Τόμσεν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά στο Παρίσι
Το «τιμόνι» αναλαμβάνει ο Ρίσι Γκογιάλ

Χωρίς τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν, με «επιλεγμένα στελέχη» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα γίνουν οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.

Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ράις δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για την δικαστική έρευνα στη Γαλλία σε βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και επανέλαβε ότι η κ. Λαγκάρντ έχει ήδη προβεί σε σχετικές δηλώσεις γι’ αυτή την υπόθεση, σημειώνοντας ότι αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Ουάσιγκτον και σύντομα θα ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Ο Ράις επεσήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η επικεφαλής του ΔΝΤ ενημέρωσε σε τακτά χρονικά διαστήματα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για τη δικαστική έρευνα.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...