Δήλωση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κ. Κρέτσου στη Γέφυρα

Τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κυρία Κορίνα Κρέτσου.

Εκ μέρους των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας την υποδέχθηκαν ο Αν. Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Νίκος Δούρος και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης.

Οι υπεύθυνοι της Ζεύξης αρχικά διαβίβασαν στην Επίτροπο τους χαιρετισμούς του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και επικεφαλής Ελλάδας της VINCI CONCESSIONS κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, ο οποίος βρισκόταν εκτός περιοχής, σε συναντήσεις ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον των έργων παραχώρησης.

Στη συνέχεια έκαναν γνωστή στην Επίτροπο την παράκληση του Προέδρου της εταιρείας να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ.Κ. Γιουνκέρ, την ευχή να μπορέσει να επισκεφθεί την «ευρωπαϊκή γέφυρα της Ελλάδας» στο προσεχές μέλλον.

Κατατοπίζοντας την κ. Κρέτσου, αναφέρθηκαν επίσης στην ολοκλήρωση του έργου εντός των προβλεφθέντων χρονικών και χρηματοδοτικών πλαισίων, στην υπερδεκαετή λειτουργία της και στο κοινό εγχείρημα της παραχωρησιούχου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη του εντυπωσιακού τοπόσημου σε τουριστικό πόλο έλξης της περιοχής.

 

Δήλωση Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κυρίας Κορίνα Κρέτσου

[Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (21.5.2015)]

 

«Πρόκειται για μία σπουδαία δουλειά και για ένα εντυπωσιακό έργο. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να έρχεται κανείς και να βλέπει πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κεφάλαια προς όφελος του ελληνικού λαού. Είμαι πολύ υπερήφανη για το ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης συνέβαλε σε αυτή την ελκυστική γέφυρα, η οποία δεν είναι μόνο πόλος (τουριστικής) έλξης. Είναι μια υποδομή πολύ αναγκαία για την ένωση της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως και από τεχνικής απόψεως είναι μια πολύ εντυπωσιακή κατασκευή. Η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν εκατό εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό, όπως ακόμη πιο μεγάλη ήταν η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όπως σημαντική ήταν και η δική σας συνεισφορά (ως παραχωρησιούχου). Είμαι πολύ ευτυχής που επισκέπτομαι την Περιφέρεια (Δυτικής Ελλάδας) μετά τις θετικές συζητήσεις που είχα με τα (αρμόδια) υπουργεία. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται εμφανές πού πηγαίνουν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Κάποιες φορές -για παράδειγμα- ξεχνάμε ότι για την Ελλάδα αυτά είναι μια πάγια πηγή επενδύσεων.  Το 2013 το 85% του συνόλου των δημοσίων επενδύσεων έγιναν με τη χρηματοδοτική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρίνω πως είναι πολύ σημαντικό αυτό να φαίνεται, όπως και το ότι είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στην προσπάθεια επαναφοράς της Ελλάδας στην ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήμουν ευτυχής επίσης που επισκέφθηκα με τον Περιφερειάρχη το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, που δείχνει το μέλλον για τη χώρα και την Ευρώπη. Σας ευχαριστώ λοιπόν ξανά και σας εύχομαι καλή τύχη. Ευχαριστώ πολύ».

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...