Δήμαρχος Άγκυρας: Πραξικοπηματίας ο πιλότος που είχε ρίξει το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος

Σάββατο 16/07/2016 – 17:54

Για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό έκανε λόγο ο δήμαρχος της Άγκυρας, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία.

Ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti από την Άγκυρα, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας, Γκιολίχ Γκιοκτσέκ, στο CNN Turk.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία.

«Συγκεκριμένα, αυτή η «παράλληλη δομή» χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της «δομής», και το λέω 100%» δήλωσε ο κ. Γκιοκτσέκ, προσθέτοντας τα εξής: «Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».

Ακόμα, ο δήμαρχος της Άγκυρας είπε ότι οι πραξικοπηματίες ήθελαν να απομονώσουν διεθνώς την Τουρκία και υποστήριξε ότι την Παρασκευή τον επισκέφθηκε σύμβουλος του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χθες είχα επισκέπτη από την Ρωσία, ένα σύμβουλο του Πούτιν, ο οποίος έχει την ίδια άποψη» χωρίς να αναφέρει το όνομα του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...