Δήμος Δωρίδας: Τέλος της «οδύσσειας» για τα ανεπιτήρητα βοοειδή

Προέκυψε πλειοδότης στο διαγωνισμό της Δευτέρας

Τέλος της «οδύσσειας» για τα ανεπιτήρητα βοοειδή

Οι δύο άγονοι διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν για την εκποίηση πέντε ανεπιτήρητων βοοειδών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το δήμο Δωρίδος, οδήγησαν τη διαδικασία στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, όπου προγραμματίστηκε νέα δημόσια φανερή πλειοδοτική δημοπρασία.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης στην εισήγησή του, και αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, σημείωσε πως τα πέντε ζώα από τον περασμένο Νοέμβριο φυλάσσονται από ιδιώτη μετά από πρωτοβουλία του δήμου, και βάση των όσων ο νόμος ορίζει. Όπως είπε οι ατελέσφορες διαδικασίες που προηγήθηκαν οδήγησαν στην απόφαση το θέμα να έρθει με αυτή τη μορφή ώστε να δρομολογηθεί λύση, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο την οικονομική αιμορραγία, καθώς κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλει και το ποσό των 1.000 για τη συντήρησή τους. Και μπορεί τα χρήματα να υπάρχουν από τα πρόστιμα που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί για τα ανεπιτήρητα ζώα, όπως είπε, όμως παράλληλα δεν πρέπει η κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται.

Στο πλαίσιο των προσφορών, όπως ο ίδιος ενημέρωσε, του έγινε γνωστό πως παρουσιάστηκε στον ίδιο ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος το ποσό των 1.800 ευρώ, που ετέθη ως τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, μπορεί να το καταβάλει με δόσεις. Παράλληλα με την παραπάνω ανοίχτηκε όμως και μία ακόμα που είχε κατατεθεί, και η οποία τελικά υπερίσχυσε στη διαδικασία, μιας και ο ενδιαφερόμενος προσέφερε το ποσό των 2.000 ευρώ για το σύνολο των ζώων, όντας μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο άνθρωπος που τα φυλά μέχρι σήμερα, και στον οποία μάλιστα πρέπει να αποδοθούν χρήματα για την υπηρεσία του αυτή.

Πηγή: Εφημερίδα Εμπρός Ναυπάκτου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...