Δήμος Ναυπακτίας: Μονοπάτια αδιέξοδα και γήπεδα !!! (video)

Το θέμα που σίγουρα είχε το περισσότερο ενδιαφέρον στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν το πρώτο και αφορούσε στην Πρόταση για οικειοθελή απόσυρση των έργων «Αποκατάσταση μονοπατιών και διαμόρφωση πεζοπορικών διαδρομών Δήμου Ναυπακτίας», «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας» και «Εκθετήριο αγροτικής κληρονομιάς» και ένταξη των επιλαχόντων έργων ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις Τ.Κ Λυγιά και Γαβρολίμνης. (Εισηγητής κ. Σιαμαντάς).

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Αιτωλικής και δημοτικός σύμβουλος Γ.Σιαμαντάς ανέφερε ότι σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των τεχνικών υπηρεσιών και την προτροπή της Αιτωλικής αναπτυξιακής,προτείνεται η απόσυρση των ανωτέρω 3 έργων και η  αντικατάστασή τους με τα δύο επιλαχόντα που είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε Γαβρολίμνη και Λυγιά.

Όπως είπε ο κ.Σιαμαντάς λόγω των καταληκτικών ημερομηνιών μέχρι τέλος του έτους (5-12-14) για το έργο της Βαράσοβας και 31/12/2015 για το εκθετήριο,δεν υπάρχει ο χρόνος για την ωρίμανσή τους.Στόχος είπε της δημοτικής αρχής είναι όταν αυτά ωριμάσουν να ενταχθούν  σε επόμενο πρόγραμμα.

-Στα δύο η αντιπολίτευση.

-Μπουλές-Παπαθανάσης-Ζέλιος: Όχι στην εισήγηση.Να συνεχίσει το πρόγραμμα ως έχει !!!

-Ναι μεν αλλά…. ο Γούλας !!!

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικός χειρισμός στην υπόθεση,να μην αποσύρει τα 3 έργα και να διεκδικήσει την πρόσθετη (κάτι που είναι πολύ πιθανό όπως είπαν να συμβεί) χρηματοδότηση για τα δύο επιλαχόντα έργα (βελτιώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε Γαβρολίμνη και Λυγιά).

Μόνο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” Γ.Γούλας αποδέχθηκε τις αιτιάσεις του εισηγητή Γ..Σιαμαντά περί ασφυκτικών πιέσεων στα χρονοδιαγράμματα και ψήφισε υπέρ,εκφράζοντας την ανησυχία του να χαθούν τελικά τα χρήματα !!!

Χλιαρή υπήρξε η τοποθέτηση του Αντ.Πολονύφη (αντιδημάρχου Χάλκειας) που συμφώνησε τελικά με την εισήγηση Σιαμαντά αποδεχόμενος τους ασφυκτικούς χρόνους,ενώ ανέφερε ότι θα περιμένει επόμενο πρόγραμμα να δει τα τρία αυτά έργα να εντάσσονται.

Παρόντες στη συνεδρίαση και οι πρόεδροι των ενδιαφερόμενων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής της Χάλκειας και του Λυγιά,οι οποίοι αφενός μεν οι πρώτοι τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης όλων των έργων,αφετέρου του Λυγιά στην υλοποίηση της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου Λυγιά,αφού όπως είπε και ο πρόεδρος καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή ενότητα της πόλης με υποτυπώδεις στην ουσία υποδομές.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...