Δείτε βίντεο με τις άθλιες συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών στη Σύμη

Δείτε βίντεο με τις άθλιες συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών στη Σύμη
Πρόκειται για «εικόνες ντροπής των υπηρεσιών μας που υποτίθεται είναι η βιτρίνα μας στο εξωτερικό», σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος
Μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο YouTube η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησης παράνομων μεταναστών στη Σύμη.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα Λιμενικά καταστήματα σε όλη την παραμεθόριο», γράφει η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην περιγραφή του εν λόγω βίντεο.

«Οι εικόνες από την Σύμη καταδεικνύουν την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι. Εικόνες ντροπής των υπηρεσιών μας που υποτίθεται είναι η βιτρίνα μας στο εξωτερικό αφού πρόκειται για Λιμενικές Αρχές, πύλες εισόδου στην χώρα, αλλά και εξυπηρέτησης τουριστών και Ελλήνων πολιτών που έρχονται για να κάνουν την δουλειά τους και όχι για να γίνονται θεατές τέτοιων εικόνων που δεν τιμούν κανέναν μας», συνεχίζει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, ζητά την άμεση δράση της Πολιτείας που «πλέον πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση χωρίς υπεκφυγές και κυρίως στην κατεύθυνση της εξεύρεσης ικανών και βιώσιμων λύσεων που θα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πλευρών».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...