Δείτε πως θα καθαρίσετε τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σας σε χρόνο μηδέν

Δείτε πως θα καθαρίσετε τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου σας σε χρόνο μηδέν

Τα δερμάτινα καθίσματα δίνουν μια πινελιά πολυτέλειας στο αυτοκίνητό σας. Κοστίζουν περισσότερο από τα απλά καθίσματα και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να τα φροντίζετε και να τα διατηρείτε καθαρά.

Για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό. Αποφύγετε τα καθαριστικά που έχουν αμμωνία καθώς μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε το δικός σας DIY καθαριστικό: αναμίξτε 5 μέρη νερό με ένα μέρος υγρό πιάτων, βρέξτε ένα μαλακό πανί και καθαρίστε τα καθίσματα. Στύψτε καλά το πανί γιατί το πολύ νερό ενδέχεται να αφήσει λεκέδες.

Ένα άλλο DIY είναι να αναμίξετε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο με ¼ του φλυτζανιού ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, αφήστε 5 λεπτά και σκουπίστε. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα δερμάτινα καθίσματα είναι να αποφύγετε να δημιουργηθούν  λεκέδες. Αν πέσει κάτι πάνω τους τότε πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα. Πώς; Με τα παρακάτω υλικά!

Οδοντόκρεμα Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι ζελέ) πάνω στον λεκέ και με μία οδοντόβουρτσα τρίψτε ελαφρά μέχρι να φύγει ο λεκές. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό πανί και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Χυμός λεμονιού και κρέμα ταρτάρ Χρησιμοποιήστε το μόνο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα καθώς έχει την τάση να λευκαίνει τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται. Φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη χυμού λεμονιού και κρέμας ταρτάρ. Βάλτε τη στον λεκέ και αφήστε την 30 λεπτά. Σκουπίστε με ένα νωπό πανί.

Μαγειρική σόδα Είναι ιδανική για λεκέδες από λάδι. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα νωπό πανί. Αφήστε την για μία νύχτα και θα απορροφήσει το λάδι. Σκουπίστε με ένα απαλό πανί.

Όταν τα καθίσματά σας θα είναι πλέον καθαρά εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας δερμάτων. Θα τα κάνει να γυαλίσουν, θα τα προστατέψει από μελλοντικούς λεκέδες και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/321269-Deite-pos-tha-katharisete-ta-dermatina-kathismata-toy-aytokinetoy-sas-se-chrono-meden ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...