Δείτε πως θα ξεχωρίζετε το… φρέσκο ψάρι!

Δείτε πως θα ξεχωρίζετε το… φρέσκο ψάρι!

Για κάποιον που ούτε ψαράς είναι ούτε ζει σε νησί, ίσως τα πράγματα να είναι δύσκολα στο να ξεχωρίσει το πραγματικά φρέσκο ψάρι κι εύκολο να του πασάρουν ότι θέλουν. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πάρε μυρωδιά…
Το ψάρι θα πρέπει να έχει καθαρή, φρέσκια, θαλασσινή μυρωδιά. Είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε. Μυρίζει “ψαρίλα”; Φυσικά δεν εννοούμε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού.. Μακριά, αναφέρει το olivemagazine!

Το μάτι να…. γυαλίζει
Τα μάτια του ψαριού που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι υγρά, καθαρά, λαμπερά και εξογκωμένα. Αποφεύγετε ψάρια με θολά, ξηρά, ζαρωμένα μάτια. Τα μάτια είναι το ‘κλειδί’ για να αγοράσετε αληθινά φρέσκα ψάρια.

Τα βράγχια
Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν ένα βαθύ, κόκκινο χρώμα ή ροζ σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι επίσης υγρά και όχι στεγνά. Αν είναι γκριζωπά, ή θαμπά το ψάρι είναι τουλάχιστον τριών ημερών.

Το σώμα
Ένα φρέσκο ψάρι έχει σφιχτό σώμα, σχεδόν σκληρό, με τη σάρκα του να αντιστέκεται σε ελαφρά πίεση. Ψάρια με χαλαρό σώμα και μαλακή υφή κάθε άλλο παρά φρέσκα είναι! Βέβαια στην κατηγορία υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις, όπως αυτή του μπακαλιάρου που το σώμα του μαλακώνει γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση, παρατηρούμε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Το δέρμα να λάμπει!
Το ψάρι που είστε έτοιμοι να διαλέξετε έχει όμορφο, λαμπερό, μεταλλικό και καθαρό χρώμα? Το δέρμα του είναι υγρό όταν το αισθανθείτε με την αφή και τα λέπια του είναι καλά κολλημένα στο σώμα? Είστε σε καλό δρόμο. Κανένα φυσικό σημάδι δεν πρέπει να είναι ξηρό ή θολό.

Ο εσωτερικός τους κόσμος…
Είναι ο τελευταίος που επιβεβαιώνει την ποιότητα της αγοράς μας. Δεν μπορούμε να τον εξετάσουμε πριν την αγορά δυστυχώς, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.. Περιμένουμε καρτερικά την κατάλληλη ώρα και το πιθανότερο είναι η αναμονή να μας δικαιώσει. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των φρέσκων ψαριών είναι ότι κατά το καθάρισμα, τα εντόσθια (σπλάχνα) αφαιρούνται ολόκληρα, δε σπάνε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/342195-Deite-pos-tha-xechorizete-to-phresko-psari ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...