Δείτε πώς η Apple θησαυρίζει και οι… παρασκευαστές των iphone, χάνουν λεφτά!

Δείτε πώς η Apple θησαυρίζει και οι… παρασκευαστές των iphone, χάνουν λεφτά!

Απτελεί μια από τις περιπτώσεις που απέδωσαν τα περισσότερα χρήματα όλων των εποχών που έχουν παραχθεί από καταναλωτικά προϊόντα.

Ωστόσο, τα κέρδη αυτά μόλις μεταφέρθηκαν στους μετόχους του μεγαλύτερου κατασκευαστή του iPhone.

Η Hon Hai Precision Industry Co. της Ταϊβάν έχει χάσει 13% της προηγούμενης αξίας της από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone τον Ιούνιο του 2007. Ακόμη και όταν πρόκειται για factoring σε μερίσματα, η συνολική απόδοση από τότε ανέρχεται σε 11%, έναντι περίπου 950% για την Apple Inc.

Η ανομοιογένεια δείχνει το πλεονέκτημα της Apple στον έλεγχο της αγοράς του iPhone από τις εφαρμογές σε περιβάλλον cloud, σε σύγκριση με τα μικρά περιθώρια κέρδους των κατασκευαστών hardware. Άλλοι πρώην γίγαντες της τηλεφωνίας, όπως η Nokia Oyj και η BlackBerry Ltd., εγκατέλειψαν την κατασκευαστική τους δραστηριότητα, ενώ εταιρείες όπως η HTC Corp. και η Lenovo Group Ltd δυσκολεύονται.

Οι μετοχές της Hon Hai έχουν βυθιστεί 34% από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση για το iPhone X επιβραδύνεται σε μια εποχή που οι κινέζοι ανταγωνιστές, όπως η Huawei και η Xiaomi, λανσάρουν περισσότερα premium κινητά τηλέφωνα. Η Hon Hai παίρνει περίπου το ήμισυ των εσόδων της από την Apple, η οποία είναι κάτω κατά 10% σε σχέση με το υψηλό του Μαρτίου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/329910-Deite-pos-e-Apple-thesayrizei-kai-oi-paraskeyastes-ton-iphone-chanoyn-lephta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...