Δείτε πώς θα είναι η ζωή στον Άρη (Εικόνες & Βίντεο)

Δείτε πώς θα είναι η ζωή στον Άρη (Εικόνες & Βίντεο)

Δείτε πώς θα είναι η ζωή στον Άρη (Εικόνες & Βίντεο)

Δείτε πώς θα είναι η ζωή στον Άρη (Εικόνες & Βίντεο)

Σε μία εξαιρετικά φιλόδοξη παρουσίαση προχώρησαν οι αρχές των αραβικών επμιράτων, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα μία πρώτη γεύση της μελλοντικής ανθρώπινης αποικίας στον «κόκκινο πλανήτη».

Η εξερεύνηση του σύμπαντος είναι μία από τις πιο διαχρονικές και συνεχείς προκλήσεις στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά οι κυβερνήτες των εμιράτων της Αραβικής χερσονήσου (Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι) προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

1

Μόλις λίγες ημέρες πριν, έδωσαν στην δημοσιότητα τα σχέδιά τους για την αποίκηση του Άρη, του μόνου κοντινού μας πλανήτη, που δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει τις πρώτες εξωγήινες ανθρώπινες αποικίες.

Οι αρχές του Ντουμπάι, λοιπόν, δημοσίευσαν τις πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις της «City of Wisdom (πόλη της σοφίας)», της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στο έδαφος του «κόκκινου πλανήτη», όπως θα είναι αυτή το μακρινό 2117 μ.χ., δηλαδή 70 χρόνια μετά την άφιξη των πρώτων αποίκων (σύμφωνα πάντα με τα χρονοδιαγράμματα των φιλόδοξων εμίρηδων).

1

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή ουρανοξυστών, πανεπιστημίου, εργαστηρίων, ενώ η συμβίωση των ανθρώπων κατοίκων με τα ρομπότ θα είναι αρμονική. Στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται και σύστημα μετακινήσεων, μέσω του… διακτινισμού, ενώ όλα τα οχήματα θα είναι ιπτάμενα κι αυτόματοποιημένα.

Οι εμίρηδες του Αραβικού Κόλπου είναι πεπεισμένοι ότι η τεχνολογική εξέλιξη μέχρι το 2047 θα έχει καταφέρει να επιλύσει όσα προβλήματα κρατούν τον άνθρωπο μακριά από τον πλανήτη Άρη, ενώ στο επτάλεπτο τρισδιάστατο βίντεο που παρουσίασαν περιλαμβάνεται και μία εναέρια βόλτα πάνω από την πρώτη ανθρώπινη πόλη στο διάστημα, η οποία θα έχει υποδομές για την φιλοξενία 600.000 ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/313056-Deite-pos-tha-einai-e-zoe-ston-Are-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...