Δείτε τη λίμνη στην Κίνα που είναι μισή πράσινη και μισή ροζ (Βίντεο+Φωτό)

Δείτε τη λίμνη στην Κίνα που είναι μισή πράσινη και μισή ροζ (Βίντεο+Φωτό)

Εντυπωσιακό είναι το θέαμα για όσους επισκέπτονται τη λίμνη Γιουντσένγκ στην Κίνα. Η συγκεκριμένη λίμνη εμφανίζει διχρωμία λόγω του θειικού νατρίου που περιέχει. Έτσι, είναι ροζ από τη μία πλευρά και πράσινη από την άλλη. Η διχρωμία διαρκεί πολλά χρόνια και αλλάζει μόνο τον χειμώνα, όταν η λίμνη στεγνώνει.

1

Είναι μία από τις τρεις λίμνες-νησιά παγκοσμίως που περιέχουν θειικό νάτριο και αποκαλείται ως «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας». Η λίμνη Γιουτσένγκ, στη βόρεια επαρχία Σαανσί, καλύπτει έκταση 32 τετραγωνικών μέτρων και έχει μήκος 30 χλμ.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ροζ της πλευρά περιέχει τη χημική ουσία “dunaliella salina”, η οποία ευθύνεται για την αλλαγή του χρώματος από το αρχικό πράσινο σε ροζ.

2

Η ποσότητα του αλατιού που περιέχει είναι παρόμοια με εκείνη στη Νεκρά Θάλασσα στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, χάρη στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να επιπλέουν σε αυτήν. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η λίμνη σχηματίσθηκε πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια ενώ οι Κινέζοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το αλάτι της λίμνης πριν από τουλάχιστον 4.000 χρόνια.

3

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302184-Deite-te-limne-sten-Kina-poy-einai-mise-prasine-kai-mise-roz-Binteo-PHoto ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...