Δείτε το απίστευτο κόλπο για να μην μαυρίζει το… κομμένο αβοκάντο!

Δείτε το απίστευτο κόλπο για να μην μαυρίζει το… κομμένο αβοκάντο!

Το αβοκάντο αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους καρπούς της φύσης! Είναι γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, φροντίζει την υγεία και την ομορφιά μας. Από τα μαλλιά, μέχρι το δέρμα και την καρδιά μας! Άλλωστε η βουτυρένια υφή του και η απαλή αλλά ουδέτερη γεύση του ταιριάζει με… όλα.

Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείς να φας ολόκληρο το αβοκάντο;

Συνήθως το συντηρείς στο ψυγείο βάζοντας λεμόνι στο τμήμα που έχεις κόψει ενώ το έχεις τυλίξει και με μεμβράνη.
Αυτός είναι ένας τρόπος, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Το λεμόνι μπορεί να σταματήσει την οξείδωση, ωστόσο δημιουργεί ένα γλοιώδες περίβλημα που στο τέλος θα χρειαστεί να κόψουμε και να πετάξουμε. Επίσης δεν λειτουργεί αν θέλουμε να διατηρήσουμε το κομμένο αβοκάντο φρέσκο, περισσότερες από μία ημέρες.

Υπάρχει όμως το απόλυτο κόλπο! Το τρικ που λειτουργεί τέλεια, αφήνοντας φρέσκο το αβοκάντο που κόψατε στη μέση, για λίγες μέρες ακόμη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κρεμμύδι, να το κόψετε στη μέση και να το βάλετε μέσα σε ένα τάπερ, όπου θα τοποθετήσετε και το αβοκάντο. Κλείστε το καπάκι και βάλτε το στο ψυγείο.

To αβοκάντο θα διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση για αρκετές ημέρες. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει λόγω των ενώσεων θείου που απελευθερώνει το κρεμμύδι. Αυτό είναι το ίδιο θείο που σας κάνει να κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια, ωστόσο χρησιμοποιείται και ως συντηρητικό.

Η μυρωδιά και η γεύση του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να μεταφέρονται στο αβοκάντο. Αν βέβαια έχετε πολύ ευαίσθητη όσφρηση/γεύση, κάντε πρώτα ένα τεστ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/324341-Deite-to-apisteyto-kolpo-gia-na-men-mayrizei-to-kommeno-abokanto ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...